Χρειάζεται ετοιμότητα για την τέταρτη δόση-Στους ανεμβολίαστους εστιάζει η Ε.Ε.

Σε περίπτωση που υπάρξουν επιστημονικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία κριθεί ότι η τέταρτη δόση είναι απαραίτητη, «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου στο άτυπο συμβούλιο των Υπουργών Υγείας που διοργάνωσε η Γαλλική προεδρία.

«Όπως πάντα, η αφετηρία μας πρέπει να είναι οι επιστημονικές συμβουλές και μια προσέγγιση βασισμένη σε στοιχεία», σημείωσε η κ. Κυριακίδου. Προσέθεσε ότι τόσο το ECDC όσο και το ΕΜΑ είχαν ξεκάθαρη θέση ως προς την αναμνηστική δόση αναφέροντας ότι « είναι ζωτικής σημασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρίς ιστορικό εμβολιασμού οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι-Τα στοιχεία του Υπ. Υγείας

«Η ετοιμότητα είναι το κλειδί. Αυτό το ξέρουμε μετά από δύο χρόνια. Αν δούμε δεδομένα που είναι πειστικά για το αν χρειάζεται τέταρτη δόση, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε», υπογράμμισε η Ευρωπαία Επίτροπος επισημαίνοντας ότι έχει γίνει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλιστεί «ότι έχουμε πρόσβαση σε δόσεις εμβολίου εάν η επιστήμη μας πει ότι πρέπει να τις χορηγήσουμε».

Παράλληλα, η κ. Κυριακίδου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι ακόμη ανεμβολίαστοι. Και εδώ ακριβώς πρέπει να εστιάσουμε την ενέργειά μας τώρα. Να γίνουν αυτοί οι εμβολιασμοί, γρήγορα. Ανεβάζοντας το συλλογικό επίπεδο ανοσίας σε τρεις δόσεις».

Η Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε ότι, «καθώς ο ιός μεταλλάσσεται και όσο μαθαίνουμε περισσότερα, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσουμε τις στρατηγικές μας».

«Ευτυχώς, τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά ενάντια σε σοβαρή νόσηση και θάνατο, ειδικά όταν γίνεται και η ενισχυτική δόση», τόνισε και διευκρίνισε ότι «τα συμβόλαιά μας με τους παρασκευαστές μάς επιτρέπουν να διασφαλίσουμε την προμήθεια των εμβολίων επόμενης γενιάς». Τέλος, η Επίτροπος Υγείας υπογράμμισε την ανάγκη «να μείνουμε συντονισμένοι και ενωμένοι».

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ