Κινητές μονάδες εμβολιασμού σε Πάχνα Λεμεσού και Κάμπο Λευκωσίας το Σάββατο

Στην κοινότητα Πάχνα, της επαρχίας Λεμεσού και Κάμπου, της επαρχίας Λευκωσίας, θα βρίσκονται αύριο, Σάββατο, οι κινητές μονάδες εμβολιασμού, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Υγείας για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, κατόπιν συνεννόησης του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη, σε συνεργασία με τους κοινοτάρχες της ευρύτερης περιοχής, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, κινητές μονάδες εμβολιασμού θα βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας της κοινότητας Πάχνας και στο Κέντρο Υγείας της κοινότητας Κάμπου, για τον εμβολιασμό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Κρασοχωρίων και Μαραθάσας.

Το  Κέντρο Υγείας Πάχνας θα λειτουργήσει από τις  08:00 μέχρι τις 13:00, ενώ το Κέντρο Υγείας Κάμπου από τις 10:00 μέχρι τις 13:00.

Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας, προστίθεται, θα βρίσκονται στο σημείο για να ενημερώσουν τους πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά και για να απαντήσουν σε απορίες και ανησυχίες των πολιτών σε σχέση με τον εμβολιασμό.

Δικαιούχοι για εμβολιασμό από την κινητή μονάδα, θα είναι μόνο άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου COVID-19 (χορήγηση 1ης δόσης) και άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει την 1η δόση εμβολίου Moderna ή Pfizer/BioNTech και έχει παρέλθει η περίοδος που απαιτείται για τη 2η δόση (Moderna 4 εβδομάδες και Pfizer 3 εβδομάδες).

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό με ενισχυτική/3η δόση, θα εξυπηρετηθούν άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 5 μηνών και δύο εβδομάδων από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση.

Για τα άτομα που έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, θα μπορούν να λάβουν ενισχυτική δόση με εμβόλιο τεχνολογίας mRNA (Moderna και Pfizer/Biontech).

 Υπενθυμίζεται ότι όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ