Νέο κύμα ψύχους στην Κύπρο, χιόνια και στα ημιορεινά-Έρχεται η κακοκαιρία «Ελπίς»

Νέο κύμα ψύχους αναμένεται να πλήξει την Κύπρο από την Κυριακή, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα και νέα χιονόπτωση και σε ημιορεινές περιοχές, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πως θα επηρεάσει την Κύπρο το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να αρχίσει από το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου, καθώς η περιοχή θα επηρεαστεί από τις ψυχρές αέριες μάζες του συστήματος «Ελπίς».

Η κακοκαιρία στην Κύπρο θα έχει «σαφέστατα χαμηλότερη ένταση από ό,τι στην Ελλάδα», εξήγησε ο κ. Νικολαΐδης στο ΚΥΠΕ, συμπληρώνοντας ότι δε θα χρειαστεί έκδοση σοβαρότερων προειδοποιήσεων, πέραν της κίτρινης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μείον δέκα η θερμοκρασία, στο περίμενε οι κάτοικοι των ορεινών για το επίδομα

Όπως είπε, το Σάββατο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, με τα φαινόμενα να γενικεύονται αργότερα και σε άλλες περιοχές, ενώ αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά.

Ο κ. Νικολαΐδης εξήγησε ότι περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται από το απόγευμα προς το βράδυ της Κυριακής, με σφοδρούς ανέμους, έντασης 7+ μποφόρ. Η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, όπως είπε, είναι πιθανό να φέρει χιονοπτώσεις τοπικά και στα ημιορεινά (δηλαδή υψόμετρο 300 - 600).

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας τη Δευτέρα, οι άνεμοι θα φέρουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, που θα κυμανθεί αισθητά κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Όσον αφορά τις ψηλότερες ορεινές περιοχές και την κορυφή του Τροόδους, είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα βρίσκονται σε συνθήκες ολικού παγετού, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 0 βαθμούς.

Στο μεταξύ, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, λόγω παγετού, όλοι οι δρόμοι στις ορεινές περιοχές είναι πολύ ολισθηροί, γι’ αυτό οι οδηγοί προτρέπονται να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι ευμετάβλητη, γι’ αυτό και η αστυνομία προτρέπει το κοινό να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω των ανακοινώσεών της.

Δειτε Επισης

Άναψε το πράσινο φως το Υπουργικό για παράταση ε στη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ
Καταβάλλονται αρχές Μαϊου αποζημιώσεις σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές
Έρευνα του Υπουργείου Παιδείας για διασύνδεση ανώτερης εκπαίδευσης με αγορά εργασίας
Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την αυξημένη συγκέντρωση σκόνης
Αναθεωρημένο Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΥΠΑΜ και ΚΟΑ για τους στρατεύσιμους αθλητές
Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για αυξημένο πασχαλινό επίδομα
Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΚΙΕ-Όλες οι πληροφορίες
Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Αυξάνει το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους η Κυβέρνηση
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)