Σκέψεις για self test στα παιδιά προδημοτικής-Σε συνεχή διάλογο Υπ. Παιδείας και γονείς

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προήδρευσε σήμερα σύσκεψης με τον Προέδρο και μέλη της ηγεσίας της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης από πλευράς Υπουργείου ο Γενικός Διευθυντής κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μάριος Στυλιανίδης.

Κατά τη σύσκεψη, ο Υπουργός ενημέρωσε τους οργανωμένους γονείς ότι στη βάση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προχωρούμε στην επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών, με τον ανάλογο σχεδιασμό και προγραμματισμό να γίνονται στο Υπουργείο.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά στα μέτρα υγειονομικής προστασίας, τα οποία εφαρμόζονται στα σχολεία, ο Υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις συστάσεις των Ειδικών με στόχο πάντοτε να συνεχιστεί η λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν κάνουν πίσω οι δάσκαλοι-Κλείδωσαν σε μέτρα

Οι εκπρόσωποι των οργανωμένων γονέων, από πλευράς τους, ανέφεραν ότι η  λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία έχει θετικές επιπτώσεις στην ψυχολογία των παιδιών και ως εκ τούτου η συνέχιση της φοίτησης των μαθητών/τριών στα σχολεία είναι και δική τους επιδίωξη. Παράλληλα, σημείωσαν ότι συμφωνούν με τη μεταρρύθμιση για επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών.

Αναφερόμενος σε εισήγηση της Συνομοσπονδίας για την παροχή στους γονείς Προδημοτικής αριθμού τεστ αυτοδιάγνωσης (self-test), προκειμένου να μπορούν προληπτικά να παρακολουθούν τα παιδιά τους σε σχέση με τη νόσο Covid-19, ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι μια σκέψη που γίνεται και από πλευράς Υπουργείου και ότι θα συζητηθεί στο επόμενο διάστημα με το Υπουργείο Υγείας.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι οι οργωμένοι γονείς Προδημοτικής θα είναι σε συνεχή διάλογο με το Υπουργείο για θέματα που αφορούν στην προσχολική εκπαίδευση.

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»