Πέμπτη 19 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν κάνουν πίσω οι δάσκαλοι-Κλείδωσαν σε μέτρα

Φοινιώ Σάββα  20/01/2022 14:01
Δεν κάνουν πίσω οι δάσκαλοι-Κλείδωσαν σε μέτρα

Δεν κάνουν πίσω οι δάσκαλοι-Κλείδωσαν σε μέτρα

Φοινιώ Σάββα  20/01/2022 14:01

Δεν κάνουν πίσω οι δάσκαλοι, οι οποίοι αποφάσισαν την λήψη μέτρων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας εντός των σχολείων. Έτσι, στις 7 Φεβρουαρίου, οι δάσκαλοι θα κατέλθουν σε μονόωρη στάση εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ είχε από το πρωί σύσκεψη, κατά την οποία έθεσαν στο τραπέζι το θέμα των μέτρων που επιβλήθηκαν στα σχολεία, ανάμεσά τους και το test to stay, από τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας. Με τη λήψη μέτρων, η ΠΟΕΔ εκφράζει την έντονη αντίδρασή της για την διαχείριση της πανδημίας, εντός των σχολείων.

«Αποφασίσαμε την μονόωρη στάση εργασίας στις 7 Φεβρουαρίου και ο λόγος που δίνουμε περιθώριο δεκαπέντε ημερών, είναι για να δοθεί η ευκαιρία στο Υπουργείο Παιδείας και Υγείας για να λάβουν μέτρα, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση», εξήγησε στον REPORTER ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους.

Πάντως, η θέση της ΠΟΕΔ είναι ότι δεν είναι αυτοσκοπός η λήψη μέτρων, ωστόσο η οργάνωση των δασκάλων θεώρησε ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. «Ζητούμε να ληφθούν μέτρα για τους αντικαταστάτες, ώστε να μπορούν να δουλέψουν χωρίς να φοβούνται. Επίσης, η ΠΟΕΔ εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για το διαχωρισμό των νηπιαγωγείων, προδημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης και τονίζουμε ότι δεν πρόκειται να το δεχθούμε ξανά. Την ίδια ώρα, ζητούμε αναθεώρηση και αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων».

Μάλιστα, από πλευράς δασκάλων σημειώνεται ότι δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων. Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας ή αύριο αναμένεται να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της οργάνωσης των δασκάλων, με τις αποφάσεις και τα αιτήματά τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητούν απόσυρση του Test to stay οι καθηγητές-«Έξω από κάθε όριο λογικής»

Ζητούν απόσυρση του μέτρου οι δάσκαλοι

Εξάλλου, την άμεση απόσυρση του μέτρου test to stay ζητούν από πλευράς τους οι καθηγητές, έπειτα από πολύωρη σύσκεψη που είχαν, κατά την οποία μελέτησαν την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, όσον αφορά στα μέτρα υγειονομικής προστασίας, με το test to stay να βρίσκεται στο επίκεντρο. 

«Η απόφασή μας έχει ληφθεί με γνώμονα την ασφάλεια της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Θεωρούμε ότι είναι έξω από κάθε όριο λογικής, η ανομοιομορφία στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που άλλα θα ισχύουν στα σχολεία και άλλα στην κοινωνία», υπέδειξε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας.

Μάλιστα, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ έχει εξουσιοδοτήσει τη γραμματεία της οργάνωσης να βρίσκεται σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές οργανώσεις, ώστε να καθορίσουν τα επόμενα βήματα, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο της λήψης μέτρων. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας