Απαντά στο ΤΑΥ η διαχειρίστρια εταιρία του συγκροτήματος στη Χλώρακα

Η διαχειρίστρια εταιρεία του συγκροτήματος «Άγιος Νικόλας» στη Χλώρακα εκφράζει με ανακοίνωσή της λύπη για τις δηλώσεις του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) ημερομηνίας 18/1/2022 σχετικά με την ειρηνική εκδήλωση Σύρων προσφύγων και την διεκδίκηση του δικαιώματός τους για πρόσβαση σε πόσιμο νερό στις κατοικίες και τα διαμερίσματα του συγκροτήματος.

Σύμφωνα με το νόμο, προστίθεται στην ανακοίνωση, το ΤΑΥ έχει ως αποστολή του την ανάπτυξη, προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων και μεταξύ άλλων, τη διασφάλιση της πληρέστερης δυνατής κάλυψης των ευλόγων αναγκών σε νερό για οικιακές, γεωργικές, βιομηχανικές και άλλες χρήσεις. 

Είναι δηλαδή, όπως εξηγεί, διαχειριστής όλων των υδάτων σε όλη την Κύπρο και έχει επίσης την υποχρέωση να διασφαλίζει ότι παρέχονται επαρκείς ποσότητες νερού ανθρώπινης κατανάλωσης για διανομή, τόσο σε εξουσιοδοτημένους προμηθευτές νερού όσο και σε εγκεκριμένους καταναλωτές.

Είναι γι' αυτό το σκοπό, συνεχίζει η ανακοίνωση, που ο ίδιος ο νόμος προβλέπει την εξουσία όπως σε εξαιρετικές περιπτώσεις, προβαίνει σε συμφωνίες για την προμήθεια απευθείας σε εγκεκριμένους καταναλωτές, νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, υπό όρους και προϋποθέσεις κατά την κρίση του. 

«Το ΤΑΥ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η εν λόγω περίπτωση δεν εμπίπτει στις εξαιρετικές περιπτώσεις αλλά δεν αναφέρουν γιατί, όταν λόγω διαφορών μεταξύ της εταιρείας μας και της αρμόδιας αρχής υδροδότησής που αφορά σε ισχυριζόμενες οφειλές, παραμένουν 600 περίπου άτομα χωρίς νερό ανθρώπινης χρήσης» αναφέρεται. 

Η διαχειρίστρια εταιρεία του συγκροτήματος Άγιος Νικόλαος διερωτάται ακόμη «μήπως σε κοινότητες που χρωστούν στο τμήμα Υδάτων απέκοψαν το νερό». Θα πιστέψει κανένας στην Κύπρο, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, συνεχίζει, ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα για να δώσει νερό στους Σύρους πρόσφυγες ο μοναδικός διαχειριστής των υδάτων;

Προσθέτει επίσης πως η υποχρέωση για διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των προσώπων που διαμένουν σε αυτή τη χώρα αφορά όλες τις αρχές της χώρας, ιδίως όσες διαχειρίζονται δημόσιους υδάτινους πόρους, περιλαμβανομένου και το ΤΑΥ.

Για τα κατ’ ισχυρισμό οφειλόμενα στο Κοινοτικό Συμβούλιο της Χλώρακας, η διαχειρίστρια εταιρεία λέει ότι η ανακοίνωση του Τμήματος Υδάτων είναι «παραπλανητική».

Η θέση της εταιρείας, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι ότι έχει καταβάλει όλες τις οφειλές της προς την Κοινότητα και ότι η μη επανασύνδεση του νερού είναι αδικαιολόγητη και «εξυπηρετεί άλλους σκοπούς που έχουν να κάνουν με την εκδίωξη των αιτητών ασύλου». 

Η εταιρεία λέει, μεταξύ άλλων, ότι έχει δώσει οδηγίες στον δικηγόρο της για μέτρα εναντίον του ΤΑΥ για την «παραπλανητική ανακοίνωση» την οποία εξέδωσε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση