Πρόωρα στις κάλπες οι στενές επαφές στα κατεχόμενα-Συνεχίζεται η έλλειψη φαρμάκων

Συνεχίζεται η έλλειψη φαρμάκων που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό στα νοσοκομεία στα κατεχόμενα και σύμφωνα με την Κίπρις δεν υπάρχουν φάρμακα, που το ψευδοκράτος έχει ευθύνη να παρέχει κυρίως για καρκινοπαθείς και διαβητικούς, καθώς και για τους ασθενείς με πίεση και χοληστερόλη.

Το ΓΤΠ αναφέρει ότι στο δημοσίευμα προστίθεται πως δεν υπάρχουν τα υλικά για να γίνουν κάποιες αναλύσεις αίματος και η έλλειψη 800 φαρμάκων που υπάρχει στην Τουρκία επηρεάζει και τα κατεχόμενα.

Σημειώνεται ότι αργούν πολύ να έρθουν και φάρμακα που παραγγέλθηκαν από το εξωτερικό, λόγω προβλημάτων στις μεταφορές. Επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές, η εφημερίδα γράφει ότι τα φάρμακα για το ογκολογικό παραγγέλθηκαν πριν δύο μήνες και παραλήφθηκε μόνο ένα μέρος τους, ενώ τα άλλα φάρμακα αναμένονται στα κατεχόμενα εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Τέσσερις θάνατοι από Covid 19

Την ίδια ώρα, τέσσερις θάνατοι σημειώθηκαν σήμερα στα κατεχόμενα με τελική αιτία θανάτου τον Covid 19. Πρόκειται για 4 γυναίκες, ηλικίας από 55 έως 82 ετών, όλες νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής σε παρακολούθησης του νοσοκομείου πανδημίας στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Όπως μεταδίδεται η Χαμπέρ Κίπρις, η 55χρονη Αϊσέ Χατζιεϊούπ νοσηλευόταν στην εντατική όπου σήμερα υπέκυψε. Την ζωή τους έχασαν νωρίτερα άλλες 3 γυναίκες. Πρόκειται για την Νταλάλ Γιαμούτ, 70 ετών, την Ντολουλάι Μπουρανάι, 74 ετών και την 82 ετών Αφέτ Γιετινέρ που ήταν επίσης στην εντατική.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στα κατεχόμενα έφτασε τα 154.

Πρόωρα στις κάλπες οι στενές επαφές 

Ωστόσο, η «πρόεδρος» του «ανώτατου εκλογικού συμβουλίου» Ναρίν Φερντί Σιεφίκ ανακοίνωσε ότι οι ψηφοφόροι που θεωρούνται «στενές επαφές» εξαιτίας της πανδημίας θα μπορούν να «ψηφίσουν» κατά τη διάρκεια των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» στις 23 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το «υπουργείο υγείας» θα ενημερώσει το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» στέλνοντας κατάλογο με τα ονόματα των ψηφοφόρων, που είναι θετικά στην Covid-19 και σε περίπτωση που προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα, θα απομακρύνονται, προειδοποίησε η κ. Σιεφίκ.

Πρόσθεσε ότι απαιτείται από όλα τα άτομα, γύρω στα 6.000, που θα στελεχώνουν τα εκλογικά κέντρα, να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR. Διευκρίνισε, όμως, ότι δεν απαιτείται από τους ψηφοφόρους να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης για Covid-19 ή να παρουσιάσουν Adapass.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo