Τρίτη 17 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τίθεται σε εφαρμογή το Test to stay, πάει Υπουργικό η μείωση καραντίνας επαφών

  18/01/2022 17:39
Τίθεται σε εφαρμογή το Test to stay, πάει Υπουργικό η μείωση καραντίνας επαφών

Τίθεται σε εφαρμογή το Test to stay, πάει Υπουργικό η μείωση καραντίνας επαφών

  18/01/2022 17:39

Πρόσω ολοταχώς για την εφαρμογή του test to stay, με το Υπουργείο Υγείας να ολοκληρώνει εντός των επόμενων ημερών τις τελευταίες λεπτομέρειες, για την σωστή εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

Το νέο μέτρο, που είχε ανακοινωθεί την περασμένη Τετάρτη από το Υπουργικό Συμβούλιο, απασχόλησε για ακόμη μία φορά τη σύσκεψη του υπουργού Υγείας και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, το απόγευμα της Τρίτης και αποφασίστηκε όπως το test to stay τεθεί σε εφαρμογή την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, περαιτέρω διευκρινίσεις θα υπάρξουν μόλις συσκεφθεί και η Διυπουργική Επιτροπή για την επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων, που διέπουν τα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι, υπουργός Παιδείας και υπουργός Υγείας ενημέρωσαν χθες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους γονείς, για το εν λόγω μέτρο, σε μία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε υψηλούς τόνους, στο Υπουργείο Παιδείας. Όπως είχε αναφέρει ο Πρόδρομος Προδρόμου, μετά το πέρας της σύσκεψης, «το σκεπτικό της Απόφασης -μετά από εισήγηση των ειδικών και πιστεύοντας ότι θα έχουμε όλες τις δικλίδες για να διατηρήσουμε την υγειονομική ασφάλεια- ήταν να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά, τα οποία θα χαρακτηρίζονται ως στενές επαφές, μετά από συνεχή διαγνωστικό έλεγχο να μπορούν να φοιτήσουν στο σχολείο, εφόσον συνεχίζουν να έχουν αρνητική ένδειξη».

Πάντως, ακόμη και μετά την ενημέρωση που έλαβαν, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις παρουσιάστηκαν προβληματισμένες, κατά πόσο το εν λόγω μέτρο θα ενισχύσει την ασφάλεια στα σχολεία ή θα αυξήσει τα κρούσματα. 

Από πλευράς του, ο επικεφαλής της ΣΕΕ, Κωνσταντίνος Τσιούτης, ο οποίος ήταν παρών στην σύσκεψη, είχε τονίσει ότι αυτή η προσέγγιση, εφόσον θα γίνονται καθημερινά τεστ, θα βρίσκουν τα καινούργια περιστατικά. «Όσο πιο πολλά τεστ κάνεις, τόσο περισσότερα κρούσματα βρίσκεις και αυτό δεν σημαίνει αύξηση, αλλά ότι γίνεται έγκαιρος εντοπισμός, απομάκρυνση και απομόνωση αυτών που θα είναι θετικοί και άρα κόβεις την αλυσίδα μετάδοσης».

Στο τραπέζι και η μείωση καραντίνας σε επαφές

Εξάλλου, ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει την Τετάρτη, αναμένεται να οδηγηθεί και η εισήγηση για μείωση του περιορισμού, για τις στενές επαφές, που δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, η εισήγηση που υπάρχει ενώπιον του υπουργού είναι μείωση της καραντίνας από δεκατέσσερις ημέρες, σε δέκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας