Τετάρτη 18 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Παραμένει στην κατάψυξη η Κύπρος-Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες

  18/01/2022 07:00
Παραμένει στην κατάψυξη η Κύπρος-Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες

Παραμένει στην κατάψυξη η Κύπρος-Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες

  18/01/2022 07:00

Χαμηλή πίεση θα επηρεάσει πρόσκαιρα την περιοχή, ενώ αύριο αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε Κίτρινη Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 13.00 μέχρι τις 21.00

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, για να καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές στις περισσότερες περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα ενδέχεται κατά διαστήματα να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά αργότερα ισχυροί και στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν μέχρι τα 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης και τοπικά στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα παρατηρείται παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα καταστούν τοπικά και αργότερα μεμονωμένα. Στα ορεινά και αργότερα πιθανό τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται κατά διαστήματα χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βόρειοι, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 3 στα παράλια και στους μείον 6 στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα στο εσωτερικό αναμένεται να παρατηρείται παγετός.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και ψυχρός, ενώ αρχικά ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, καθώς και χιονόπτωση στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 9 εκατοστά.

Κλειστός ο δρόμος Κακοπετριάς-Σπηλιών

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι  δρόμος Κακοπετριάς - Σπηλιών, είναι κλειστός, λόγω παγετού και κατολίσθησης όγκων χώματος και βράχων.

Επιπλέον, οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου - Τροόδους) είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα αλλά επικίνδυνοι λόγω παγετού. Επίσης, λόγω πυκνής ομίχλης, η ορατότητα στο δρόμο Παλαιχωρίου – Αγρού, είναι πολύ περιορισμένη.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας