Τετάρτη 18 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Για τις θεραπείες του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου ενημερώθηκε ο Υπ. Υγείας

  17/01/2022 17:18
Για τις θεραπείες του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου ενημερώθηκε ο Υπ. Υγείας

Για τις θεραπείες του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου ενημερώθηκε ο Υπ. Υγείας

  17/01/2022 17:18

Ενημέρωσης για τις θεραπείες και τον εξοπλισμό που διαθέτει το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο (ΓΟΚ), στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, έτυχε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Χατζηπαντέλα επισκέφθηκε το πρωί το ΓΟΚ, το οποίο κλείνει φέτος τέσσερα χρόνια λειτουργίας από την λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2017.

«Ο κ. Χατζηπαντέλα έτυχε ενημέρωσης σχετικά με τις πρωτοποριακές, όπως τις χαρακτήρισε, θεραπείες και μηχανήματα, από τον ιδρυτή και Ιατρικό Διευθυντή του Κέντρου, καθηγητή Νίκο Ζαμπόγλου και ομάδα ιατρών», προστίθεται.

Ο καθηγητής Ζαμπόγλου ενημέρωσε τον Υπουργό για τις εξειδικευμένες θεραπείες που γίνονται στο Κέντρο, το οποίο είναι συμβεβλημένο στο ΓεΣΥ, στο πλαίσιο των ειδικοτήτων Ακτινοδιαγνωστικής, Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Παθολογικής Ογκολογίας και Πυρηνικής Ιατρικής.

Εξήγησε δε ότι το ΓΟΚ εξυπηρετεί, τόσο ασθενείς στην Κύπρο, οι οποίοι χωρίς την πρόσβαση αυτή σε θεραπείες θα χρειάζονταν να μεταβούν στο εξωτερικό, όσο και ασθενείς από άλλες χώρες, που ταξιδεύουν στο νησί μας για να τύχουν νοσηλείας από το Κέντρο.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε επίσης και για τα  διάφορα ερευνητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχει το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο μαζί με πανεπιστήμια από πολλές χώρες του εξωτερικού, όπως Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελλάδα, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Κίνα, Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο του Harvard.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας