Τετάρτη 6 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Στο 50% αναμένεται το μποϊκοτάζ των «εκλογών» στα κατεχόμενα

  17/01/2022 16:38
Στο 50% αναμένεται το μποϊκοτάζ των «εκλογών» στα κατεχόμενα

Στο 50% αναμένεται το μποϊκοτάζ των «εκλογών» στα κατεχόμενα

  17/01/2022 16:38

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφόρηση, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γιενί Μπακίς» φιλοξενεί σήμερα τις δηλώσεις του ηγέτη του τ/κ κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζζέτ Ιζτζάν σχετικά με το κίνημα της αποχής από τις προσεχείς «βουλευτικές εκλογές».

Ο κ. Ιζτζάν είπε ότι το νέο κίνημα δεν θα περιοριστεί αποκλειστικά στις «εκλογές» και με τη συμμετοχή νέων μελών και τμημάτων, θα μετατραπεί μελλοντικά σε μια μεγάλη πλατφόρμα ομοσπονδιακής λύσης.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Ιζτζάν πιστεύει ότι το μποϊκοτάζ των «εκλογών» θα έχει αρκετό αντίκτυπο και θεωρεί ότι θα αγγίξει το 50%. «Θα είναι ξύπνημα εάν το μποϊκοτάζ είναι υψηλό και ξεπεράσει το 50%. Θα είναι μια τεράστια στήριξη στον αγώνα προστασίας της ταυτότητας της τουρκοκυπριακής κοινότητας, στον αγώνα για ομοσπονδία, ειρήνη στη διεθνή αρένα», είπε ο κ. Ιζτζάν.

Για το ζήτημα των «εκλογών», η «Αβρούπα» φιλοξενεί τις απόψεις του συγγραφέα Ουμίτ Ιναττσί ο οποίος χαρακτηρίζει τις «εκλογές» ως «παραπλάνηση και δημιουργία εντυπώσεων».

«Από τη δεκαετία του 1960 οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν πολιτική βούληση. Η βούληση πέρασε πρώτα στους στρατιωτικούς διοικητές που διόριζε η Τουρκία, ύστερα στα σαντζάκια ή στον μπαϊρακτάρη και τώρα βρίσκεται στα χέρια του καθεστώτος του Ερντογάν» είπε ο κ. Ιναττσί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας