Έρχεται ψύχος, μέχρι δέκα βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Βροχές και χιόνια στο μενού

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, νωρίς το πρωί ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων ελαφρών βροχών και παροδικής ελαφράς χιονόπτωσης, τοπικά στα ορεινά. Αργότερα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι ανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Νωρίς το πρωί, στα προσήνεμα παράλια, θα πνέουν μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, αλλά στα προσήνεμα παροδικά μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα παρατηρείται παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά αρχικά τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη στα προσήνεμα και λίγο ταραγμένη στα υπήνεμα. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 0 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους μείον 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα στο εσωτερικό αναμένεται να παρατηρείται παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Αργά τη νύκτα πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, στο δυτικό μισό του νησιού, και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, για να καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές στις περισσότερες περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα καταστούν τοπικά και αργότερα μεμονωμένα, με πιθανότητα χιονόπτωσης και στα χαμηλότερα ορεινά. Την Τετάρτη, το πρωί ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά συννεφιασμένος, με μεμονωμένες ελαφρές βροχές και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά. Αργότερα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη αναμένεται αισθητή πτώση, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 7 εκατοστά.

Δειτε Επισης

Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ