Τετάρτη 19 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ανησυχία ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ για συνεχείς αλλαγές προσώπων στη Διοίκηση και Διευθύνσεις του ΟΚΥπΥ

  14/01/2022 16:28
Ανησυχία ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ για συνεχείς αλλαγές προσώπων στη Διοίκηση και Διευθύνσεις του ΟΚΥπΥ

Ανησυχία ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ για συνεχείς αλλαγές προσώπων στη Διοίκηση και Διευθύνσεις του ΟΚΥπΥ

  14/01/2022 16:28

Τις έντονες ανησυχίες της σε σχέση με τις συνεχείς αλλαγές προσώπων στην ηγεσία της Κεντρικής Διοίκησης αλλά και στις περισσότερες από τις Διευθύνσεις του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας "γεγονός, που πλήττει την αξιοπιστία του" στην κυπριακή κοινωνία και επηρεάζει αρνητικά του χιλιάδες εργαζόμενους του Οργανισμού, εκφράζει σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ.

Υπενθυμίζει, παράλληλα, πως πέρα από την προ μερικών ημερών παραίτηση του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΚΥπΥ, από τον Νοέμβριο η Διεύθυνση Λευκωσίας αλλά και Λάρνακας -Αμμοχώστου λειτουργούν χωρίς Εκτελεστικό Διευθυντή μετά την απόφαση του Δ.Σ. να μην προχωρήσει στην ανανέωση του Συμβολαίου τους.

«Τα Δημόσια Νοσηλευτήρια διανύουν ίσως τη δυσκολότερη τους περίοδο, αφού στα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν, καλούνται εδώ και δύο σχεδόν χρόνια να διαχειριστούν αποκλειστικά την πανδημία και έχουν αφεθεί ουσιαστικά χωρίς Διοίκηση και Οργάνωση. Παράλληλα βρίσκονται σε εκκρεμότητα από την ημέρα Ίδρυσης του ΟΚΥπΥ αρκετά και σημαντικά προβλήματα που επηρεάζουν σημαντικά το ωρομίσθιο προσωπικό και χρήζουν άμεσης επίλυσης», προσθέτει.

Η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ καλεί την Πολιτεία αλλά και το Δ.Σ. του Οργανισμού να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες αλλά και μέτρα που να επιλύουν τόσο τα προβλήματα Διοίκησης του Οργανισμού και των Διευθύνσεων αλλά και τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, να προχωρήσει τάχιστα η αυτονόμηση και με επάρκεια στελέχωση έτσι που ο ΟΚΥπΥ να μπορέσει να ανταποκριθεί και να επιτελέσει τον ρόλο και την αποστολή του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας