Παρασκευή 28 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ένα στα τρία παιδιά που νοσηλεύεται στο Μακάρειο νοσεί από κορωνοϊό

  14/01/2022 10:45
Ένα στα τρία παιδιά που νοσηλεύεται στο Μακάρειο νοσεί από κορωνοϊό

Ένα στα τρία παιδιά που νοσηλεύεται στο Μακάρειο νοσεί από κορωνοϊό

  14/01/2022 10:45

Αυτές τις μέρες παρατηρείται η μεγαλύτερη νοσηλεία παιδιών με κορωνοϊό, αφού έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με πριν δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον  Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, Δρ Αβραάμ Ηλία.  

Περίπου ένα στα τρία παιδιά που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο αυτή την στιγμή έχουν κορωνοϊό, πρόσθεσε.

«Συνήθως είναι μικρά παιδιά κάτω των πέντε ετών, αν και έχουμε και πιο μεγάλα παιδιά αλλά συνήθως είναι τα μικρά παιδιά τα οποία παρουσιάζουν ψηλό πυρετό, ανορεξία, αδιαθεσία, κάποια παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν και πυρετικούς σπασμούς, και αναγκάζονται να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο,» είπε στο ΚΥΠΕ ο Δρ Ηλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πληθαίνουν οι φωνές για το test to stay, βλέπουν διάκριση οι εκπαιδευτικοί

Ο Δρ Ηλία είπε ότι οι νοσηλείες παιδιών με κορωνοϊό έχουν διπλασιαστεί, καθώς πριν δύο εβδομάδες ήταν περίπου στις πέντε.

«Ο αριθμός έχει αυξηθεί, έχουμε την εποχή με την μεγαλύτερη νοσηλεία παιδιών με κορωνοϊό, και σήμερα νοσηλεύουμε 10 παιδιά», είπε. Οι νοσηλείες κυμαίνονται γύρω στα οκτώ με 11 παιδιά, πρόσθεσε. «Χτες υπήρχαν 11 παιδιά που ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός που είχαμε», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την Όμικρον, ανέφερε ότι σύμφωνα με μια δειγματοληπτική ταυτοποίηση που έκαναν, η μετάλλαξη Όμικρον ανιχνεύτηκε στα έξι από τα 21 δείγματα και τα τέσσερα αφορούσαν βρέφη.

Ο Δρ Ηλία είπε ότι παιδιά με κορωνοϊό νοσηλεύονται μόνο όταν έχουν συμπτώματα όπως ψηλό πυρετό, επηρεασμένη γενική κατάσταση, ή αν είναι βρέφη τα οποία παρουσιάζουν ανορεξία, αφυδάτωση, γαστρεντερικές διαταραχές, ή μεγαλύτερα παιδιά με επίμονο πυρετό ή αναπνευστική δυσχέρεια ή πόνο στο στήθος.

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας