Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες, εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου το Τμήμα Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.   

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής, μέχρι τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.

Η πρόγνωση του καιρού

Χαμηλό βαρομετρικό στο νότιο Ιόνιο κινείται αργά ανατολικά και θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή από το απόγευμα της Κυριακής. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Το απόγευμα, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με αυξημένες νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά παροδικά στα δυτικά και βόρεια παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αργότερα σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού και των ανατολικών παραλίων, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Μετά το μεσημέρι, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά πιθανόν να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Από αργά το απόγευμα στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και αργότερα νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί της ίδιας έντασης. Το απόγευμα παροδικά στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση ή χιονόνερο, ενώ στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αλλά αργότερα θα βελτιωθεί αισθητά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από τα δυτικά.

Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη αναμένεται μικρή άνοδος. Την Τέταρτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Δειτε Επισης

Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»
Δωρεάν είσοδο σε μνημεία για την Πέμπτη εξήγγειλε το Τμήμα Αρχαιοτήτων