ΒΙΝΤΕΟ: Αλλού σφοδρή χαλαζόπτωση κι αλλού χιόνια-Πολλά προβλήματα στους δρόμους

Αρκετά προβλήματα παρατηρούνται στο οδικό δίκτυο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν από το πρωί της Πέμπτης την Κύπρο, αφού αρκετοί δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι για τους πολίτες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα φαινόμενα πλήττουν την Κύπρο-Προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και οδικό δίκτυο

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω των καιρικών συνθηκών οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι δρόμοι στην περιοχή Τροόδους έχουν καταστεί επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών, ενώ λόγω πυκνής ομίχλης, η ορατότητα είναι μηδενική.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, στην περιοχή Πεντακώμου, επικρατεί χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη.

Επίσης, λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών, το τμήμα του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού, παρά το χωριό Μονή (Monte Caputo) έχει καταστεί επικίνδυνο.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Την ίδια ώρα, ευτυχώς δεν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα σε υποστατικά, μέχρι στιγμής,  ενώ τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, έχουν ήδη επιλυθεί, με εξαίρεση τη Λεμεσό, που χωρίς ρεύμα είναι τέσσερις περιοχές. Πρόκειται για το Πισσούρι, την Ερήμα

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Βαρομετρικό χαμηλό, μεταξύ Ρόδου και Κρήτης, κινείται αργά προς τα νότια και θα επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί και τοπικά ανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά κατά διαστήματα πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Τοπικά, κυρίως στα προσήνεμα δυτικά και βόρεια παράλια, θα πνέουν πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο και αργότερα χιονόνερο. Από αργά το απόγευμα αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ημέρα της Πρωτοχρονιάς, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο το Σάββατο, για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα στη συνέχεια, που θα είναι κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 17 εκατοστά.

 

Δειτε Επισης

Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα