Πέμπτη 7 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αυτά είναι τα σημεία παραλαβής των self test-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος διάθεσης

  20/12/2021 15:55
Αυτά είναι τα σημεία παραλαβής των self test-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος διάθεσης

Αυτά είναι τα σημεία παραλαβής των self test-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος διάθεσης

  20/12/2021 15:55

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως η δωρεάν διάθεση των self test από τα Φαρμακεία θα αρχίσει την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και οι πολίτες μπορούν να παραλάβουν τη συσκευασία των πέντε self test σε χρονική περίοδο ενός μηνός από την έναρξη της διαδικασίας για μία φορά. Μέσω της διαδικασίας του αυτοελέγχου με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, ο πολίτης προστατεύει ταυτόχρονα την υγεία του αλλά και τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Δικαιούχοι είναι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα με δύο δόσεις για τα διδοσικά εμβόλια και μία δόση για το μονοδοσικό εμβόλιο ή έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση εμβολίου και είναι επίσης δικαιούχοι του ΓεΣΥ.

α) Δικαιούχοι του ΓεΣΥ  θα παραλαμβάνουν τα self test, από τα συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ φαρμακεία, με την προσκόμιση αποδεικτικού ταυτοποίησης.

  • Η συσκευασία περιλαμβάνει πέντε self test και οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία αυτοβούλως να διενεργήσουν την εξέταση, για να διαπιστώσουν εάν είναι θετικοί στον κορωνοϊό SARS-CoV-2.
  • Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον Προσωπικό τους Ιατρό, για να τους παραπέμψει για εξέταση PCR στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας της επαρχίας διαμονής τους.

β) Οι πολίτες που δεν είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ, αλλά έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα στην Κύπρο, είτε με δύο δόσεις για διδοσικά εμβόλια είτε μια δόση μονοδοσικού εμβολίου, είτε έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση του εμβολίου, μπορούν να παραλάβουν τη συσκευασία που θα περιέχει τα πέντε self test από τα πιο κάτω σημεία, καθημερινά από τις 10:30 π.μ μέχρι τις 13:00 μ.μ

Επαρχία

Σημείο

Διεύθυνση

Λευκωσία

Παλαιό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Λεωφόρος Νεχρού, Άγιος Ανδρέας, Τ.Τ. 1102, Λευκωσία

Λεμεσός

Κέντρο Μητρότητας, Παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού

Λεοντίου Α’ 188, Τ.Τ. 3022, Λεμεσός

Λάρνακα

Κέντρο Μητρότητας, Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας

Λεωφόρος Γρηγόρη Αυξεντίου 40, Λάρνακα, 6021

Πάφος

Κέντρο Μητρότητας, Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

Αχέπανς 8026, Τ.Τ.8100, Πάφος

Αμμόχωστος

Κέντρο Μητρότητας, Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου

Χρίστου Κκέλη 25, Τ.Τ. 5310, Παραλίμνι

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Συντονισμού Ιατρείων Δημόσιας Υγείας στο email: coordination.iatreiadygeias@moh.gov.cy στέλνοντας τα στοιχεία ταυτοποίησής σας (όνομα, επίθετο, τηλέφωνο, αριθμός ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης και επαρχία), καθώς και μια φωτογραφία του θετικού σας self-test.

γ) Οδηγίες για τη διενέργεια του τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/FyP3NDTapUE

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας