Σάββατο 2 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Απάντηση στο… σταύρωμα των μέτρων από ΣΕΕ-«Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»

  16/12/2021 13:52
Απάντηση στο… σταύρωμα των μέτρων από ΣΕΕ-«Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»

Απάντηση στο… σταύρωμα των μέτρων από ΣΕΕ-«Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»

  16/12/2021 13:52

Μέσω της Γενικής του Διευθύντριας, Χριστίνας Γιαννάκη, απάντησε το Υπουργείο Υγείας, στις τοποθετήσεις μελών της  Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, που πήραν αποστάσεις από τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση τη Δευτέρα, αφού οι αποφάσεις στο Υπουργικό τη Δευτέρα, προηγήθηκαν της συνάντησης που είχαν με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα. Εδώ και μέρες, επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα μέτρα σε ισχύ, δεν μπορούν να περιορίσουν τη μετάδοση και ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι πολιτικές και δεν στηρίζονται σε επιστημονική τεκμηρίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το μετέωρο βήμα των εμβολιασμών, οι τρύπες και το... πάρτι στις πλάτες των Αρχών

«Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, δεν θα μπει φραγμός στη γλώσσα του καθενός. Εμείς κάνουμε το σωστό», ανέφερε η Χριστίνα Γιαννάκη μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Alpha.

Αναφέροντας ότι το έργο που επιτελείται στο Υπουργείο Υγείας είναι τεράστιο, είπε πως και η ίδια συμμετέχει στη Συμβουλευτική Επιτροπή και ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται, οδηγούνται ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου από τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

«Εγώ συμμετέχω σε αυτή την συμβουλευτική επιτροπή. Οι αποφάσεις παίρνονται και μετά ο Υπουργός τις παίρνει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Εγώ δεν θα κάτσω τώρα να σχολιάζω τι λέει ή τι γράφει ο καθένας. Είναι μια ομάδα η οποία συμβουλεύει τον Υπουργό και ο άνθρωπος παίρνει τα μέτρα στο Υπουργικό. Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφασίζει για αυτά τα μέτρα. Εμείς συνεδριάζουμε και καταγράφονται οι απόψεις όλων σε πρακτικό», είπε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείσα για τις φωνές που ακούγονται πως τα μέτρα δεν στηρίζονται σε επιστημονική τεκμηρίωση, είπε ότι δεν θέλει να μπει σε αυτή τη συζήτηση.

«Το Υπουργείο Υγείας και δη ο Υπουργός, το επιτελείο του, που είμαστε πέντε άτομα, καταθέτουμε και κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε αυτό τον τόπο και με τους μαζικούς εμβολιασμούς και με τους αρρώστους. Κάνουμε τόσα πολλά κάθε μέρα, όσα εσείς δεν μπορείτε να φανταστείτε. Δεν μπορείτε να φανταστείτε  πόσο κόσμο βοηθούμε. Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, δεν θα μπει φραγμός στη γλώσσα κανενός. Εμείς κάνουμε το σωστό», είπε η Χριστίνα Γιαννάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντηση στο… κάρφωμα των μέτρων από ΣΕΕ-«Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»

Υπενθυμίζεται ότι αρκετά μέλη της ΣΕΕ κράτησαν αποστάσεις από τις αποφάσεις, αναφέροντας πως τα μέτρα δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και ότι δεν ρωτήθηκαν πριν την επιβολή τους. Εξέφρασαν μάλιστα ανησυχία, ότι επειδή τα μέτρα επικεντρώνονται στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και όχι στον περιορισμό της διασποράς, δεν θα έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Ήδη διαχώρισαν δημόσια τη θέση τους με δημόσιες τοποθετήσεις, ο επικεφαλής της ΣΕΕ, Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιούτης, η Δρ. Μαρία Κολιού και ο Δρ. Χρήστος Πέτρου. Αποστάσεις από τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου κράτησε και ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης ενώ κριτική άσκησαν και επιστήμονες εκτός ΣΕΕ.

Κι όλα αυτά σε μία περίοδο όπου η έξαρση, προκαλεί μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, με τη σκιά της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον, να έχει πέσει και στη χώρα μας με τις εκτιμήσεις να είναι ότι ενδεχομένως ακόμα και μέχρι το τέλος του χρόνου, σε λίγες ημέρες δηλαδή, να πυροδοτήσει νέο κύμα με τετραψήφιους αριθμούς κρουσμάτων.

Σημειώνεται πως τα μέλη της ΣΕΕ, κλήθηκαν τη Δευτέρα να καταθέσουν εισηγήσεις για νέα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας