Μεταφέρθηκε σε θάλαμο COVID ο ασθενής που εντοπίστηκε θετικός στην εντατική στην Πάφο

Στον θάλαμο COVID- 19 μεταφέρθηκε ο ασθενής που εντοπίστηκε θετικός, ενώ νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου.  

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε πως το περιστατικό μεταφέρθηκε στο θάλαμο COVID- 19 του Νοσοκομείου Πάφου και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, όπως προνοούν τα πρωτόκολλα. 

Ο ασθενής, συνέχισε, είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του ΓΝ Πάφου μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, του έγινε εξέταση PCR και ήταν αρχικά αρνητικός στον COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συναγερμός στο Νοσοκομείο Πάφου-Θετικός στον κορωνοϊό ασθενής στην εντατική

Μετά ωστόσο από ιχνηλάτηση πληροφορήθηκαν ότι στενό συγγενικό του πρόσωπο ήταν θετικό, είπε. Ο κ. Χαριλάου σημείωσε συγκεκριμένα πως μετά από δύο με τρεις ημέρες δηλώθηκε ως στενή επαφή και έγινε εκ νέου ιχνηλάτηση, ενώ υποβλήθηκε εκ νέου σε εξέταση PCR στην οποία εντοπίστηκε θετικός.

Κατόπιν τούτου, η Επιτροπή Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου λαμβάνει όλα τα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του ιού, συμπλήρωσε. 

Ερωτηθείς για την κατάσταση στους θαλάμους COVID-19 στα Νοσοκομεία, ο κ. Χαριλάου είπε πως χτες παρατηρήθηκε μια αύξηση 10 νοσηλευομένων, από 118 σε 128. Παρατήρησε επίσης πως το ποσοστό των ανεμβολίαστων νοσηλευόμενων ασθενών αυξάνεται μέρα με την μέρα, δηλώνοντας πως αυτό κυμαίνεται από 75%- 80%. 

Κάλεσε τον κόσμο που δεν έχει εμβολιαστεί, να προχωρήσει άμεσα στον εμβολιασμό του, ενώ είπε ότι εκείνοι που έχουν κάνει δύο δόσεις και έχουν παρέλθει έξι μήνες, να προχωρήσουν με την τρίτη δόση. 

Ο κ. Χαριλάου σημείωσε πως είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας καθώς και να λαμβάνουμε τα απλά μέτρα σε καθημερινή βάση, όπως να πλένουμε τα χέρια μας, να φορούμε μάσκα, να κρατάμε αποστάσεις, και να αποφεύγουμε τους χώρους συνωστισμού, ειδικά τη χειμερινή περίοδο.

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί η έξαρση της πανδημίας που παρατηρείται την χειμερινή περίοδο ο κ. Χαριλάου είπε πως ανησυχούν, αφού υπάρχουν και άλλα νοσήματα που εμφανίζονται κατά την χειμερινή περίοδο, όπως είναι η γρίπη, το συνάχι, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και άλλες ιώσεις.

 

Δειτε Επισης

Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo