Αναπτυξιακά έργα στις κοινότητες του Ακάμα και εισηγήσεις σε περιφερειακή σύσκεψη στη Δρούσεια

Τα αναπτυξιακά  έργα στις κοινότητες της περιοχής του Ακάμα αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο περιφερειακής σύσκεψης που έγινε το πρωί της Πέμπτης στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Δρούσειας, στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή, κοινοταρχών και εκπροσώπων αρμόδιων υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως περιφερειακές συσκέψεις έγιναν και στις υπόλοιπες πόλεις και επαρχίες, προσθέτοντας πως στην σημερινή περιφερειακή σύσκεψη, στην οποία είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τα αναπτυξιακά έργα στις κοινότητες της περιοχής του Ακάμα, συζήτησαν συγκεκριμένα σχέδια και άκουσαν συγκεκριμένες εισηγήσεις. 

Ως Υπουργείο Εσωτερικών συνέχισε, “έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσουμε τις παρατηρήσεις αναφορικά με τα θέματα της στεγαστικής μας πολιτικής και τα κίνητρα ενόψει και του γεγονότος ότι αναθεωρούνται και τα στεγαστικά μας σχέδια από τον ερχόμενο χρόνο”, αλλά συνέχισε, “να συζητήσουμε και τα εναπομείναντα θέματα που αφορούν το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα, τα πλείστα από τα οποία έχουν επιλυθεί”.

Πρόσθεσε πως για κάποια εξ αυτών, στην τελευταία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε διατυπωθεί εισήγηση να υπάρξει ακόμη μια συνάντηση, προκειμένου να ακούσουν κάποιες καινούργιες τοποθετήσεις.

Θεωρώ, είπε ο κ. Νουρής, “ότι είμαστε σε ένα τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και της συγκεκριμένης διαδικασίας - όπως βεβαίως και τα θέματα διαφόρων άλλων έργων - να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις εκεί και όπου κάποια έργα καθυστερούν, είτε αυτά είναι αναπτυξιακά, είτε υδατικά".

Είπε ακόμη πως είναι πολιτική που ακολουθούν στην Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια με τις επιτόπιες επισκέψεις, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι είναι εξαιρετικά παραγωγική.

Σε σχέση με το Τοπικό Σχέδιο και τα αιτήματα των κοινοτήτων του Ακάμα και αν θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές  ο κ. Νουρής, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως έχει διανυθεί πολύ δρόμος “όχι γιατί εμείς το είπαμε, αλλά μέσα από συζήτηση και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”. Αυτό θα γίνει και σήμερα, συμπλήρωσε, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επικράτησει το ίδιο πνεύμα συναίνεσης που επικράτησε τους πρηγούμενους μήνες.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, σε δηλώσεις του ανέφερε πως υπάρχουν πολλά από τα θέματα, τα οποία θέτουν οι κοινότητες, τα οποία αφορούν αρμοδιότητες του δικού του Υπουργείου, για να προσθέσει ότι «τα έχουμε ήδη μελετήσει και ερχόμαστε με συγκεκριμένες απαντήσεις ως προς αυτά τα θέματα».

Ως προς το Τοπικό Σχέδιο ο κ. Καδής εκτίμησε πως δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρξει μια ρύθμιση η οποία να ικανοποιεί όλους και απόλυτα, σημειώνοντας πως αυτό που χρειάζεται είναι να επιτευχθούν συναινέσεις.

Εμείς, πρόσθεσε, ως Υπουργείο Περιβάλλοντος αναγνωρίζουμε ότι για να προστατευθεί το περιβάλλον της περιοχής χρειάζεται και η συναίνεση των τοπικών κοινοτήτων. Επί τούτου, σημείωσε, “καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ούτως ώστε να πετύχουμε αυτή την συναίνεση”. Ο στόχος μας και το όραμα μας τόνισε, “είναι να προστατεύσουμε το πολύ πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής του Ακάμα, να δώσουμε στον επισκέπτη μια αναβαθμισμένη εμπειρία και όπως γνωρίζεται οι επισκέπτες είναι πέραν του 1 εκατ. που έρχονται στην περιοχή κάθε χρόνο”.

Ακόμη, πρόσθεσε, να διαχειριστούμε αυτή την επισκεψιμότητα με έναν καλό τρόπο και να δώσουμε απτά οφέλη από αυτή την επισκεψιμότητα στις κοινότητες της περιοχής. 

Εκτίμησε τέλος πως μέχρι σήμερα αυτά τα οφέλη από τη μεγάλη επισκεψιμότητα της περιοχής δεν τα καρπώνονται οι τοπικές κοινωνίες, δηλώνοντας πως  είναι κάτι το οποίοι οι ίδιοι θέλουν να αναστραφεί.

 

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»