Τρίτη 18 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Με εργαστηριακές μπλούζες διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα σχολεία οι Βιολόγοι

  08/12/2021 15:22
Με εργαστηριακές μπλούζες διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα σχολεία οι Βιολόγοι

Με εργαστηριακές μπλούζες διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα σχολεία οι Βιολόγοι

  08/12/2021 15:22

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες οι Βιολόγοι Εκπαιδευτικοί, με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις, για τη μη εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι οι Βιολόγοι εκπαιδευτικοί προσήλθαν μαζικά  σε ένα κεντρικό σχολείο κάθε επαρχίας, όπου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη μη εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας, ενώ στην εκδήλωση οι εκπαιδευτικοί φορούσαν μπλούζες εργαστηρίου και συμβολικά  στο χώρο τοποθετήθηκαν όργανα και υλικά εργαστηρίου, όπως μικροσκόπια, παρασκευάσματα, δοκιμαστικοί σωλήνες και άλλα υλικά, με σκοπό να καταδείξουν την ανεπάρκεια του συστήματος όσον αφορά την εργαστηριακή διδασκαλία του μαθήματος της Βιολογίας.

Η ΟΕΛΜΕΚ εκπροσωπήθηκε στις εκδηλώσεις από τον Πρόεδρο, Κώστα Χατζησάββα, τον Αντιπρόεδρο Θέμη Πολυβίου και τον Γενικό Γραμματέα της οργάνωσης, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο.

Οι Βιολόγοι διεμήνυσαν εκ νέου πως ενωμένοι θα διεκδικήσουν ακόμα πιο δυναμικά από δω και πέρα το αυτονόητο αίτημα της εργαστηριοποίησης, ένα αίτημα που είναι καθαρά παιδαγωγικό, έχει να κάνει με τη ενδεδειγμένη διδασκαλία του μαθήματος και πρώτιστα είναι προς όφελος των μαθητών.

Κάνουν λόγο, επίσης, για «απογοητευτική και λυπηρή στάση» του Υπουργείου Παιδείας, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς ο Σύνδεσμος Βιολόγων δεν έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει άμεσα στη λήψη περαιτέρω μέτρων».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας