Τουρίστας έμενε σε ξενοδοχείο της Λάρνακας για... 400 συνεχείς μέρες

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) τίμησαν τον πιστό φίλο της πόλης από το Ηνωμένο Βασίλειο Seneka Yaddehige, για την αφοσίωση και προτίμησή του στην πόλη του Ζήνωνα».

Προστίθεται ότι ο κ. Yaddehige δεν αποτελεί συνηθισμένο επαναλαμβανόμενο τουρίστα «όπως το 60% των επισκεπτών της περιφέρειας Λάρνακας οι οποίοι φεύγουν για να επιστρέψουν, γιατί απλούστατα, δεν αναχώρησε από το ξενοδοχείο του από τον Οκτώβριο του 2020. Ο Βρετανός είναι ουσιαστικά ένας τουρίστας, ο οποίος διαμένει σε σουίτα του ξενοδοχείου Radisson Blu στη Λάρνακα, εδώ και 400 συνεχείς μέρες, ενώ μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η μέρα αναχώρησης του».

Ο Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας και Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας «παρέδωσε στον κ. Yaddehige τιμητική πλακέτα ανακηρύσσοντάς τον ως “Larnaka’s Loyal Friend”, ευχαριστώντας τον για την αφοσίωση του. Αποτελεί τιμή για τη Λάρνακα η σταθερή επιλογή του προορισμού από επισκέπτες του εξωτερικού» είπε ο Δήμαρχος.

Πρόσθεσε ότι «το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι η απόδοση ένδειξης ευγνωμοσύνης, με μια λιτή τελετή. Η μέγιστή ευθύνη των αρχών είναι η συνεχής αναβάθμιση της τουριστικής υποδομής και η βελτίωση των υπηρεσιών μας» είπε και σημείωσε πως «μόνο μέσω της συνεχούς αναβάθμισης του προορισμού μας θα συνεχίσουν οι τουρίστες να ξανάρχονται».

Από την πλευρά του ο Μάριος Πολυβίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΠ Λάρνακας και Διευθύνων Σύμβουλος του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει ο Βρετανός τουρίστας, είπε πως «ο κ. Yaddehige είναι ο μακροβιότερος ένοικος του ξενοδοχείου Radisson Blu μέχρι σήμερα και είναι σημαντικό το γεγονός ότι επέλεξε να μείνει στη Λάρνακα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ποιοτικές υπηρεσίες του ξενοδοχείου αλλά και η ίδια η Λάρνακα ως ένας πολυδιάστατος προορισμός έχουν συμβάλει στο να διαμείνει, το συγκεκριμένο άτομο, για τόσο πολύ καιρό».

Σ’ αυτό το πλαίσιο είπε ο κ. Πολυβίου «είναι επιτακτική η συλλογική ανάγκη να διατηρήσουμε αλλά και να αυξήσουμε το ήδη ψηλό ποσοστό επαναλαμβανόμενων τουριστών της Λάρνακας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Yaddehige ανέφερε ότι «ενώ ταξιδεύει συχνά ανά τον κόσμο τόσο για επαγγελματικούς σκοπούς, όσο και για αναψυχή, είναι η πρώτη φορά που παραμένει σε ένα προορισμό για τόση μεγάλη χρονική περίοδο».

Πρόσθεσε ότι «στη Λάρνακα ταξίδευσε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και έκτοτε παρέμεινε, αφού, όπως είπε, νοιώθει άνετα τόσο στο ξενοδοχείο όσο και στην πόλη. Ανέφερε επίσης ότι οι κυριότεροι παράγοντες που τον ωθούν να θέλει να μείνει και άλλο χρονικό διάστημα στη Λάρνακα, είναι οι φιλικοί κάτοικοι της πόλης αλλά και η γενικότερη κουλτούρα του προορισμού».

Σημειώνεται ότι «η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας έχει εγκαθιδρύσει εδώ και χρόνια τον θεσμό “Larnaka’s Loyal Friends” σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές της πόλης και τα ξενοδοχεία της περιοχής, όχι μόνο ως ένδειξη εκτίμησης στους σταθερούς της τουρίστες, αλλά και για το γεγονός ότι η τουριστική της καμπάνια εστιάζεται στο πλεονέκτημά της να κατέχει το ψηλότερο ποσοστό επαναλαμβανόμενων τουριστών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου