«Άγιε Βασίλη εύχομαι τα άρρωστα παιδιά να γίνουν καλά για πάντα...»

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, θέλω να σου πω ότι ήμουν καλό παιδάκι. Όπως όλα τα παιδάκια θέλουν από σένα ένα δώρο, έτσι φυσικά θέλω κι εγώ. Φέτος θέλω να σου ζητήσω να μου φέρεις: Παπούτσια έκπληξη και κάτι για το δωμάτιό μου».

Αυτό είναι ένα από τα χιλιάδες γράμματα που έφτασαν στο Κυπριακό Ταχυδρομείο, τις τελευταίες ημέρες, από όλες τις γωνιές της Κύπρου και όχι μόνο, με τα παιδιά να δηλώνουν ότι ήταν φρόνιμα και σε άλλα μαρτυρούν ότι ήταν λίγο άτακτα.

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, σε αγαπώ πολύ. […] Επίσης, εύχομαι κάθε παιδί ή μεγάλος που είναι άρρωστοι ή φτωχοί, να γίνουν καλά και ευτυχισμένοι για πάντα».

Γράμματα γεμάτα από όνειρα, αγάπη... Με τον παιδικό τους αυθορμητισμό, αποτυπώνουν ό,τι νιώθουν με τον πιο απλό τρόπο στο χαρτί και ζητούν από τον Άγιο Βασίλη να τους στείλει αυτά που επιθυμούν. Playmobile, iphone, κουκλόσπιτα και αυτοκινητάκια, είναι τα πιο συχνά αιτήματα των μικρών παιδιών.

Οι μεγάλοι, πολλές φορές, γελάνε με αυτά που διαβάζουν και διασκεδάζουν με την αθωότητα των παιδιών, ενώ από την άλλη πλευρά, αν τα διαβάσουν προσεκτικά, μπορούν να δουν τον κόσμο μέσα από τα παιδικά μάτια και να καταλάβουν πόσο απλά είναι κάποια πράγματα, που οι ίδιοι θεωρούν περίπλοκα.

«Αγαπητέ μου Άγιε Βασίλη, είσαι καλά; Ελπίζω και οι δύο σας. Κατάλαβες τι εννοώ. Τα ξωτικά είναι καλά; Θα τους αφήσω ένα καρότο. Ελπίζω ο Ρούντολφ να είναι έτοιμος για το μακρινό ταξίδι του στη Γη. Για φέτος, θα ήθελα ένα PS 4. Ήξερα ότι δεν ήμουν καλό παιδί φέτος. Αλλά σε παρακαλώ να μου το φέρεις. Σε ευχαριστώ που παίρνεις σε όλα τα παιδιά δώρα. Ευχαριστώ για τη μεγάλη μας κουβέντα. ΑΑ! Πήγα να το ξεχάσω, πες στην κυρία Βασίλη να φτιάξει και κανένα μπισκότο να μας φέρεις».

Υπάρχουν και άλλα παιδιά, που επηρεαζόμενα από την πανδημία και την κατάσταση που ζούμε, ζητούν από τον Άγιο Βασίλη, όχι παιχνίδια, αλλά υγεία για την οικογένεια τους και συγκεκριμένα, για την γιαγιά και τον παππού, καθώς επίσης και να φύγει ο κορωνοϊός, για να μπορούν να παίζουν με τους φίλους τους και να είναι ελεύθερα.

«Αγαπητέ Άη Βασίλη, παρόλο που έκανα μερικές αταξίες, πιστεύω ότι ήμουν φρόνιμη. Όλη τη χρονιά περιμένω γι’ αυτή τη μέρα τα Χριστούγεννα! Ανυπομονώ! Λοιπόν, το σπίτι μας είναι στην Κύπρο (αν θέλεις πέρνα και από τις παραλίες) στην επαρχία Λευκωσίας. Όταν θα μπεις, θα δεις ένα γραμματοκιβώτιο, πάνω σε ένα τραπεζάκι. Άνοιξε το! Επίσης, στην πόρτα του δωματίου μας, θα βρεις κρεμασμένα δύο σαν τα σακουλάκια. Εκεί, μπορείς να βάλεις γλυκά του (…), του αρέσουν τα γλειφιτζούρια και εμένα το ίδιο. Ας πάμε στα δώρα! Εγώ, θα ήθελα ένα κόκκινο τσαντάκι μέσης, από εκείνα που τα δένεις στη μέση σου. Ένα άλλο δώρο είναι το Playmobil τροχόσπιτο. Α, και μία έκπληξη! Επίσης, θα ήθελα το επιτραπέζιο «Το επιτραπέζιο ενός σπασίκλα». Και επειδή κάνω συλλογή από κορδελίτσες, θα ήθελα σε κάθε δώρο να υπάρχει κορδελίτσα».

Για ακόμη μία χρονιά, τα μικρά παιδιά μπορούν να επικοινωνήσουν με τον αγαπημένο τους Άγιο, μέσω των κυπριακών ταχυδρομείων, οι οποίοι είναι οι πιστοί του βοηθοί και μαζί με τα ξωτικά του, τον βοηθούν να απαντά στα γράμματα των φίλων του. Ήδη κάποιες επιστολές έχουν παραληφθεί, ανοιχτεί και απαντηθεί, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και για τις υπόλοιπες που είτε βρίσκονται στα χέρια των αρμοδίων, είτε θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες.

«Ο θεσμός Post 2 Santa των κυπριακών ταχυδρομείων άρχισε πριν από δέκα χρόνια και περισσότερο, επειδή έφταναν πολλά γράμματα των παιδιών προς τον Άγιο Βασίλη. Η Διεύθυνση των Ταχυδρομείων αποφάσισε όπως αυτές οι επιστολές αξιοποιούνται και έτσι κάθε παιδί που γράφει στον Άγιο Βασίλη, αναφέροντας το όνομα και πλήρη διεύθυνση, παίρνει την απάντηση. Το ταχυδρομείο, μπορούμε να πούμε, λειτουργεί ως ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα παιδιά και τον Άγιο Βασίλη. Είναι οι βοηθοί του», εξήγησε στον REPORTER η Μαρία Ηρακλέους, Ανώτερη Ταχυδρομική Λειτουργός και Υπεύθυνη της εκστρατείας.

Εκτός από τον παραδοσιακό τρόπο, που ένα μπορεί να επικοινωνήσει με τον Άγιο Βασίλη, για δεύτερη χρονιά, υπάρχει και η πλατφόρμα, που έχει σχεδιάσει η Cyta (www.post2santa.com) και εκεί μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους στον Άγιο, φυσικά, με τη βοήθεια των γονιών τους. «Όπως και την προηγούμενη χρονιά, έτσι και φέτος, για κάθε γράμμα που θα απαντήσει ο Άγιος Βασίλης, η Cyta θα προσφέρει ένα ευρώ για το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, μέχρι να συγκεντρωθούν 5,000 ευρώ».

Οι επιστολές που φτάνουν στο Ταχυδρομείο, είτε ηλεκτρονικά είτε σε έντυπη μορφή, δεν είναι μόνο από την Κύπρο. Όπως μας αποκάλυψε η κα. Ηρακλέους, γράμματα λαμβάνουν και από το εξωτερικό, τα οποία απαντώνται. Τα παιδιά μπορούν να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη, μέσω των ταχυδρομείων, μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, ώστε να προλάβουν για να λάβουν απάντηση.

«Μέχρι τώρα, έχουν απαντηθεί συνολικά 6,000 επιστολές. Μέχρι τις 17 μπορούν να στείλουν τα παιδιά, για να πάρουν άμεσα την απάντηση, μέχρι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Αν στείλουν μετά, υπάρχει ενδεχόμενο να μην λάβει απάντηση, επειδή δεν θα προλάβουν να τα παραδώσουν τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη».

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα