Γ. Κάρουλλας: Παραμελημένη η Αυδημου και οι γύρω κοινότητες

Την αναγκαιότητα για στήριξη των προσφύγων που διαμένουν στην κοινότητα  Αυδήμου αλλά και στις άλλες κοινότητες της περιοχής, όπως είναι το Παραμάλι, η Πλατανίσκια, ο Άγιος Θωμάς και η Αλέκτορα, τόνισε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας.

Σε τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια συνεδρίας της επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, ο κ Κάρουλλας  ανέφερε πως θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για παραμονή ή επιστροφή νεαρών ζευγαριών στην περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη για διαχωρισμό οικοπέδων από το κράτος, καθώς υπάρχει πρόθεση για δωρεά γης. 

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, σε τρεις επισκέψεις που διοργάνωσε με την υπηρεσία του Κηδεμόνα Τ/Κ  περιουσιών, έγινε αποτύπωση της κατάστασης με στόχο την κατηγοριοποίηση των κατοικιών και τη λήψη θεραπευτικών μέτρων τα οποία μπορεί να είναι: Κατεδάφιση όσων κριθούν ακατάλληλα, επιδιόρθωσή τους για ιδιοκατοίκηση από νεαρά ζευγάρια δικαιούχων προσφύγων και επιδιόρθωσή τους και χρήση τους ως εξοχικά.

Επιπλέον ο κ Κάρουλλας αναφέρθηκε στην ανάγκη για επιδιόρθωση και αξιοποίηση εμπορικών κτηρίων (τ/κ περιουσίες)  στην Αυδήμου για τόνωση της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα, εισηγήθηκε την ετοιμασία ολοκληρωμένου σχεδίου ανάκαμψης από τα εμπλεκόμενα υπουργεία (Εσωτερικών, Τουρισμού) για την εν λόγω περιφέρεια. Κάνω σήμερα εισήγηση για την εγγραφή ειδικού θέματος για την παραμελημένη αυτή περιφέρεια. Τέλος, κατέθεσε εισήγηση για εκσυγχρονισμό  του αγροτικού ιατρικού κέντρου για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων προσφύγων και όλων γενικά των κατοίκων της περιοχής.

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι