Αποσύρθηκαν επικίνδυνα μελάνια για τατουάζ από την αγορά

Σε δύο περιπτώσεις εντοπίστηκαν από την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών επικίνδυνα μελάνια δερματοστιξίας, τα οποία και αποσύρθηκαν, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις αποσύρθηκαν οικειοθελώς μελάνια από τους ιδιοκτήτες, καθώς τα στοιχεία αναφοράς τους ήταν παρόμοια με επικίνδυνα μελάνια που κοινοποιήθηκαν στο σύστημα RAPEX.
 
Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών αναφέρει ότι έχει ολοκληρωθεί εκστρατεία ελέγχου των σημείων παροχής υπηρεσιών τατουάζ για εντοπισμό επικίνδυνων μελανιών δερματοστιξίας, καθώς και για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των σημείων αυτών για τον τρόπο, με τον οποίο μπορούν να ενημερώνονται για τα επικίνδυνα μελάνια που αποσύρονται από την ευρωπαϊκή αγορά.
 
Η εκστρατεία κάλυψε 42 σημεία παγκύπρια. 'Οπως αναφέρεται, πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι και έγινε προσωπική ενημέρωση των ιδιοκτητών από 13/06/2016 έως 15/07/2016, κατόπιν πληροφόρησης μέσω του συστήματος RAPEX ότι στην κοινοτική/ευρωπαϊκή αγορά έχουν εντοπιστεί πολλά μελάνια δερματοστιξίας που περιέχουν καρκινογόνες ή άλλες επικίνδυνες χημικές ουσίες.
 
Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών καλεί τους παρόχους υπηρεσιών τατουάζ να παρακολουθούν σε συστηματική βάση το σύστημα RAPEX, ούτως ώστε και από μόνοι τους να ενημερώνονται άμεσα για τα επικίνδυνα μελάνια που αποσύρονται από την ευρωπαϊκή αγορά και να μην τα χρησιμοποιούν.
 
Καταλήγοντας αναφέρει ότι “θα συνεχίσει να καταγράφει τα στοιχεία επικοινωνίας των σημείων παροχής υπηρεσιών τατουάζ, με σκοπό να επικοινωνεί μαζί τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενημερώνοντάς τους για τα επικίνδυνα μελάνια δερματοστιξίας που κοινοποιούνται στο σύστημα RAPEX, θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί το θέμα και θα λαμβάνει τα δέοντα μέτρα σε περίπτωση εντοπισμού επικίνδ
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις