Τρίτη 18 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πυρά ΠΑΣΥΚΙ για το φρένο στα ψυχρά περιστατικά-«Ανησυχούμε για τους άλλους ασθενείς»

  07/12/2021 09:47
Πυρά ΠΑΣΥΚΙ για το φρένο στα ψυχρά περιστατικά-«Ανησυχούμε για τους άλλους ασθενείς»

Πυρά ΠΑΣΥΚΙ για το φρένο στα ψυχρά περιστατικά-«Ανησυχούμε για τους άλλους ασθενείς»

  07/12/2021 09:47

Ανησυχία εκφράζει μέσω ανακοίνωσης η ΠΑΣΥΚΙ, για το γεγονός ότι σταμάτησαν και πάλι μέσω διατάγματος τα μη επείγοντα χειρουργεία.

Η συντεχνία των γιατρών, αναφέρει ότι παρακολουθεί με έντονο προβληματισμό και ανησυχία τις πρόνοιες του νέου διατάγματος του Υπουργού Υγείας που αφορά την αντιμετώπιση «ψυχρών περιστατικών» από τους παρόχους Υγείας γενικά και τα Δημόσια Νοσηλευτήρια ειδικότερα.

«Εκφράζουμε προβληματισμό, αφού διαφαίνεται ότι μετά από σχεδόν δυο χρόνια έναρξης της πανδημίας, αποκομίσαμε εμπειρίες μόνο σε σχέση με τους Covid ασθενείς. Δυστυχώς καταγράφεται ιδιαίτερη δυστοκία και έλλειψη ικανότητας δυναμικής προσαρμογής του αριθμού κλινών, λαμβάνοντας υπόψιν τα επιστημονικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν και διαμορφώνονται, τόσο σε διεθνές αλλά και τοπικό επίπεδο», σημειώνει.

Εκφράζει ακόμα όπως αναφέρει προβληματισμό «αφού ως ιατρική κοινότητα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων δεν τύχαμε της οποιασδήποτε ενημέρωσης, χωρίς βέβαια να αντιλαμβανόμαστε τι εξυπηρετεί η συγκεκριμένη αντιμετώπιση».

Όπως αναφέρει, ανησυχία υπάρχει για τους άλλους ασθενείς ή/ και δυνητικά ασθενείς, «τους οποίους δυστυχώς συνεχίζουμε να διαχωρίζουμε, χωρίς να έχουμε συνυπολογίσει τις επιπτώσεις, αφού δεν εκμεταλλευτήκαμε το χρόνο για καλύτερο προγραμματισμό.

Ανησυχούμε για το μέλλον των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων αφού η κατ' επανάληψη αποσταθεροποίηση και συρρίκνωση δομών από το σύστημα επιφέρει άμεσες επιπτώσεις στους ασθενείς, στα ίδια τα νοσηλευτήρια και προοδευτικά στο σύνολο του συστήματος Υγείας»,καταλήγει η ανακοίνωση.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας