Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε ο 23ος Logicom Cyprus Marathon με 1.650 συμμετοχές

Υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, με έντονη βροχόπτωση, ξεκίνησε η  διαδρομή για τους Μαραθωνοδρόμους από την  Πέτρα του Ρωμιού,  και θα τερματίσει στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου, στο πλαίσιο του 23ου Logicom Cyprus Marathon. Οι άλλοι τρεις αγώνες (Ημιμαραθώνιος, 10 χλμ και οικογενειακός δρόμος 5 χλμ) ξεκίνησαν και θα τερματίσουν στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, ακολουθώντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο των αγώνων που έτυχε έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας ο φετινός Μαραθώνιος περιορίστηκε στις 1.650 συμμετοχές, ενώ η διοργάνωση του 2019 είχε συγκεντρώσει τη συμμετοχή 3.500 δρομέων. 

Φέτος οι ξένοι δρομείς προέρχονται από 50 διαφορετικές χώρες.

Ο Logicom Cyprus Marathon, προστίθεται στην ανακοίνωση,  έχει καταστεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα που φιλοξενεί η Πάφος ενώ συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του χειμερινού αθλητικού τουρισμού σε ολόκληρη την επαρχία.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο διεθνής Μαραθώνιος Logicom Cyprus Marathon είναι αφιερωμένος στον κορυφαίο Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη νικητή του 50ου Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946. Όλοι οι δρομείς θα τιμηθούν με αναμνηστικό μετάλλιο που φέρει την προσωπογραφία του Στέλιου Κυριακίδη ενώ ο πρώτος νικητής και η πρώτη νικήτρια στο Μαραθώνιο δρόμο θα στεφανωθούν με επιχρυσωμένα στεφάνια ελιάς τα οποία έφθασαν από το Μαραθώνα προς τιμή του Στέλιου Κυριακίδη.

Όλοι οι αγώνες θα τερματίσουν στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου. Ο πρώτος δρομέας των 5 χλμ τερμάτισε περίπου στις 9:15 π.μ., ο πρώτος δρομέας των 10 χλμ περίπου στις 9:20 π.μ., ο πρώτος δρομέας του Ημιμαραθωνίου περίπου 9.40 π.μ. ενώ ο πρώτος μαραθωνοδρόμος αναμένεται περίπου στις 10:00 π.μ. Το όριο χρόνου για τερματισμό και του τελευταίου Μαραθωνοδρόμου είναι οι 6 ώρες (στις 1:30 μ.μ. αναμένεται η ολοκλήρωση των αγώνων) ενώ για την απόσταση του Ημιμαραθωνίου το χρονικό όριο είναι οι 3 ώρες. 

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου, Νάσος Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι «είναι πραγματικά πολύ σημαντικό που η Πάφος για 23η φορά φιλοξενεί τον Αγώνα Cyprus Marathon, μια διοργάνωση γνωστή για το υψηλό επίπεδο της, για το εύρος των αθλητών και εθνικοτήτων που προσελκύει καθώς και για τα οικονομικά και άλλα οφέλη που επιφέρει στην τοπική και παγκύπρια οικονομία».

Ο Μέγα χορηγός της αθλητικής διοργάνωσης η εταιρεία Logicom συμμετέχει με την πολυπληθέστερη ομάδα δρομέων που ξεπερνά αριθμητικά τους 300 δρομείς/περιπατητές. Συμμετέχουν επίσης αρκετά Δρομικά Σωματεία της Κύπρου καθώς επίσης και αρκετά τοπικά οργανωμένα σύνολα καθώς επίσης Γυμναστήρια και εταιρείες που εδρεύουν στη πόλη της Πάφου.

Αξιοσημείωτες ατομικές συμμετοχές και παρουσίες είναι αυτές του Adam John Holland – Άγγλου δρομέα ο οποίος ήταν ο νικητής του Μαραθώνιου Logicom Cyprus Marathon τις χρονιές 2018 και 2019 και επιστρέφει για να διεκδικήσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη. Συνολικά έχει κερδίσει πέραν των 200 Μαραθωνίων, ενώ κατάφερε να αποσπάσει το ρεκόρ Guinness με τίτλο ‘fastest time to complete 10 Marathons in 10 days (male)’. 

Ο φετινός Logicom Cyprus Marathon στηρίζει το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αρχικά συστάθηκε με κύριο στόχο την οργάνωση και διαχείριση ενός Αρχείου Δοτών Μυελού των Οστών. Σήμερα, θέτοντας ένα δυναμικό όραμα «για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία», συνδυάζει τον εθελοντισμό και την εξειδικευμένη επιστημονική υποστήριξη, εξυπηρετώντας αποτελεσματικά και άμεσα, τις ανάγκες των ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες. 

Η Green Dot Κύπρου για πολλοστή φορά συνεργάζεται και υποστηρίζει τον Logicom Cyprus Marathon της Πάφου. Η Green Dot Κύπρου αποτελεί το πρώτο Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Συσκευασιών και Αποβλήτων Συσκευασιών στην Κύπρο. Πέραν των 120 χάρτινων κιβωτίων, 10000 πλαστικών μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού, 2500 χάρτινα βιοδιασπώμενα ποτήρια και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για το φετινό Μαραθώνιο δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα