Τρίτη 18 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Σε αίθουσες του νηπιαγωγείου και του Κοινοτικού τα μαθήματα του Δημοτικού της Δευτεράς

  03/12/2021 17:52
Σε αίθουσες του νηπιαγωγείου και του Κοινοτικού τα μαθήματα του Δημοτικού της Δευτεράς

Σε αίθουσες του νηπιαγωγείου και του Κοινοτικού τα μαθήματα του Δημοτικού της Δευτεράς

  03/12/2021 17:52

Ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς, μαζί με την υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου, μετά από τη φωτιά που τέθηκε κακόβουλα στο σχολείο αυτή την εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπαίνουν φρουροί στα σχολεία, αυξάνονται οι περιπολίες στην σκιά των βομβιστών

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Προδρόμου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Αντικρίζουμε εδώ ένα πραγματικό σκηνικό βαρβαρότητας. Δεν χωράει ο νους του ανθρώπου ότι κάποιος ήρθε και έκαψε ένα σχολείο, επειδή νομίζει ότι έχει δίκιο. Η φωτιά που τέθηκε εδώ είναι απολύτως κακόβουλη και δεν πρόκειται να θεωρήσει κανένας ότι έχει σχέση με τις απόψεις κάποιων για τα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας.

Θα επαναλάβω ότι θέλουμε και θα έχουμε ανοικτά και ασφαλή σχολεία. Μαζί με τους γονείς θα απομονώσουμε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Πρόκειται για μια καθαρά εγκληματική ενέργεια. Κάποιος/κάποιοι μπήκαν μέσα με εύφλεκτο υλικό και έκαψαν την ξύλινη σκηνή του σχολείου. Ακόμα στέκονται, τραγική ειρωνεία, τα στολισμένα δέντρα και το σχολείο έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Ήδη έχουν έρθει εδώ οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου. Εξετάζουμε την επιδιόρθωση, την αποκατάσταση του σχολείου, που ελπίζω ότι θα γίνει με ταχύτατες διαδικασίες και στο μεταξύ εξετάζουμε και τρόπους, ούτως ώστε, είτε σε αίθουσες του παρακείμενου νηπιαγωγείου είτε σε αίθουσες που μπορεί να διαθέσει το Κοινοτικό Συμβούλιο, να εξασφαλίσουμε, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τη φοίτηση των παιδιών μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως το σχολείο τους.

Στο μεταξύ, θα φροντίσουμε με κάθε τρόπο -με αυξημένα μέτρα ασφάλειας- σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Αστυνομία, τους εκπαιδευτικούς μας και τους οργανωμένους γονείς, να προστατεύσουμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση και να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων, εκπαιδευτικών και παιδιών που είναι μέσα στα σχολεία, τόσο την υγειονομική όσο και την ασφάλεια από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας