Τη Δευτέρα οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔ εντός των σχολικών μονάδων

Σειρά αποφάσεων έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, κατά την έκτακτη συνεδρία, που πραγματοποίησε το πρωί, στον απόηχο των όσων διαδραματίζονται στον τομέα της παιδείας, τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα τις σημερινές επιθέσεις σε δύο σχολεία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγαίνουν από τις τάξεις δάσκαλοι-Διαμαρτύρονται για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, σε σημερινή του έκτακτη συνεδρία, καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες σε αριθμό σχολικών μονάδων, με αποκορύφωμα την έκρηξη βόμβας, τον εμπρησμό σχολείου και άλλους βανδαλισμούς που καταγράφηκαν σε σχολεία Λευκωσίας και Λεμεσού. Τέτοιου είδους επιθέσεις αποτελούν επίθεση όχι μόνο κατά της εκπαίδευσης, αλλά πρωτίστως κατά της Δημοκρατίας.

Προστίθεται πως ως Οργάνωση δηλώνει την αποφασιστικότητά της να σταθεί δίπλα στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, στηρίζοντάς τους με κάθε δυνατό τρόπο. Είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις για να κρατήσουν τα σχολεία ανοικτά και ασφαλή. Από την πρώτη στιγμή που κλήθηκαν τα σχολεία να εργαστούν σε συνθήκες πανδημίας, αναφέρει η οργάνωση των δασκάλων, οι εκπαιδευτικοί στην πρώτη γραμμή έδωσαν και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να επιτευχθεί ο στόχος για ανοικτά και ασφαλή σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατακραυγή για τις βομβιστικές επιθέσεις στα σχολεία-Ζητείται απόδοση ευθυνών

«Σε σημερινή του συνεδρία, ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, αξιολογώντας την κατάσταση, αποφάσισε τη λήψη των πιο κάτω μέτρων:

Α. Να προχωρήσει σε περαιτέρω επαφές με τα συναρμόδια Υπουργεία, την Αστυνομία, τη Συνομοσπονδία Γονέων και άλλους αρμοδίους φορείς, με στόχο την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας υπό τις περιστάσεις, με ασφάλεια.

Β. Να προχωρήσει, σε συνεργασία με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων στην οποία έχει απευθύνει σχετική πρόσκληση και τις σχολικές μονάδες, σε κοινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου. Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις, θα δοθούν σε ανακοίνωση που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.

Γ. Να προχωρήσει με τις σχολικές μας μονάδες σε εκδηλώσεις και δράσεις που να αναδεικνύουν την αποφασιστικότητα των σχολείων μας να παραμείνουν ανοικτά, με ασφάλεια και υγεία. Οι δράσεις αρχίζουν από αύριο και για τον λόγο αυτό καλούμε τα σχολεία να αφιερώσουν 20 λεπτά από τα μαθήματά τους, κάνοντας αναφορά στις έννοιες της «Δημοκρατίας», της «Τρομοκρατίας», της «Βίας» και του «Δημοκρατικού Διαλόγου».

Δ. Να αποστείλει επιστολή προς την Αρμόδια Αρχή για τη διασφάλιση της ασφάλειας στα σχολεία, αλλά και πρόσθετα συναφή μέτρα προς όφελος των σχολικών μονάδων.

Ε. Να παρέχει νομική στήριξη στα μέλη της που δέχτηκαν επιθέσεις ή άλλη οποιαδήποτε μορφή βίας».

Καταλήγοντας, η ΠΟΕΔ ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι έδειξαν έμπρακτα τη στήριξή τους προς τον εκπαιδευτικό κόσμο και την ΠΟΕΔ τις τελευταίες μέρες. «Σε πλήρη συμπόρευση, ολόκληρος ο διδασκαλικός κόσμος είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει και αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε την τρομοκρατία, τις απαράδεκτες συμπεριφορές, τις ύβρεις και τις απειλές. Σε περίπτωση που συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα η Οργάνωση θα αντιδράσει με όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα