Παρασκευή 28 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αναλαμβάνει δράση ο Προδρόμου μετά τις επιθέσεις στα σχολεία-«Κοινές εγκληματικές πράξεις»

  02/12/2021 13:43
Αναλαμβάνει δράση ο Προδρόμου μετά τις επιθέσεις στα σχολεία-«Κοινές εγκληματικές πράξεις»

Αναλαμβάνει δράση ο Προδρόμου μετά τις επιθέσεις στα σχολεία-«Κοινές εγκληματικές πράξεις»

  02/12/2021 13:43

Αυστηρό μήνυμα στέλνει ο υπουργός Παιδείας, για τις επιθέσεις στα σχολεία, σε Λευκωσία και Λεμεσό, τονίζοντας πως η παιδεία δεν πρέπει να τυγχάνει εκφοβισμού, ενώ υπέδειξε πως θα επιδιώξει συνεργασία με Υπουργείο Δικαιοσύνης και Αστυνομία, ώστε να προστατευτούν τα σχολεία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οργή από τις επιθέσεις στα σχολεία-«Βρείτε τους, για όνομα του Θεού…»

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις επιθέσεις εναντίον σχολείων και τις πράξεις βίας και βανδαλισμού.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως είναι ευθύνη ολόκληρης της κοινωνίας να αποκλείσει τις επιθέσεις βίας στα σχολεία. «Στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας, έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και θα αναζητήσουμε τρόπους αποκλεισμού της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία».

Ο υπουργός πρόσθεσε πως η παιδεία δεν μπορεί να τυγχάνει εκφοβισμού από πρακτικές κοινωνικής παθολογίας ούτε και μπορεί να επιτρέψουμε να υφίστανται οι διευθύνσεις των σχολείων και οι εκπαιδευτικοί επιθέσεις από τον οποιονδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέφυγε η κατάσταση-Βομβιστική επίθεση σε Δημοτικό, ζημιές μέχρι και την εκκλησία

«Ταυτόχρονα, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στην προσδοκία των γονιών να στέλνουν τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές σχολείο, όπου καλλιεργούνται αρχές και αξίες, και όχι η αυθαιρεσία, ο σκοταδισμός και η βία. Θεωρούμε ότι τα περιστατικά που σημειώνονται αυτές τις μέρες είναι κοινές εγκληματικές πράξεις και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπισθούν».

Καταλήγοντας, ο υπουργός ανέφερε πως για τον σκοπό αυτό το ΥΠΠΑΝ θα επιδιώξει τη συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και την Αστυνομία, «προκειμένου να προστατεύσουμε τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τον μαθητικό πληθυσμό». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Χτύπησαν και σε Δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας-Έβαλαν φωτιά και έγραψαν σύνθημα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας