Τεράστιες ζημιές στο Δημοτικό Δευτεράς, κλειστό για μέρες-«Δεν έρχονταν δύο παιδιά»

Τεράστιες είναι οι ζημιές, από τη φωτιά στο Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς, το οποίο πυρπόλησε άγνωστος ή άγνωστοι που διαμαρτύρονται για τη μάσκα στα σχολεία, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση ανάμεσα σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το σχολείο θα μείνει κλειστό για πολλές μέρες και ενδεχομένως, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου γονέων του, να λειτουργήσει ξανά μετά τις γιορτές, με τα παιδιά να αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέφυγε η κατάσταση-Βομβιστική επίθεση σε Δημοτικό, ζημιές μέχρι και την εκκλησία

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι αφού παραβίασαν την είσοδο του Δημοτικού σχολείου Δευτεράς, έβαλαν φωτιά σε αίθουσα διδασκαλίας, πολλαπλής χρήσης, ενώ έγραψαν με σπρέι στην είσοδο, «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας, προδότες».

«Οι ζημιές είναι τεράστιες στο σχολείο και η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι θα παραμείνει κλειστό το σχολείο και την επόμενη εβδομάδα. Υπάρχει και μία εκτίμηση ότι μετά τις γιορτές θα μπορέσει να λειτουργήσει ξανά το σχολείο», ανέφερε στον Αντ1 ο πρόεδρος του Συνδέσμου γονέων του  Δημοτικού Δευτεράς Κώστας Καλλής.

Όπως είπε στο σχολείο από τα 259 παιδιά, μόνο δύο δεν προσέρχονταν για μάθημα τις τελευταίες ημέρες επειδή οι γονείς τους διαμαρτύρονταν για τα κυβερνητικά μέτρα. «Τα 257 έρχονταν κανονικά, αυτή είναι η ενημέρωση που έχω από την Διεύθυνση του σχολείου. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα από τη Δευτέρα που εφαρμόστηκαν τα μέτρα. Αυτό μας προβληματίζει, επειδή δεν είχαμε πολλές αντιδράσεις στο σχολείο μας. Δεν ξέρουμε από πού προήλθε αυτή τη κακόβουλη ζημιά».

Σημειώνεται ότι γίνονται διευθετήσεις προκειμένου τα παιδιά να κάνουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Παράλληλα η Αστυνομία, συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό των δραστών αναζητώντας στοιχεία μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οργή από τις επιθέσεις στα σχολεία-«Βρείτε τους, για όνομα του Θεού…»

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου