Τα μέτρα που οδηγούνται στο Υπουργικό-Στο τραπέζι και αναστολή σχολικών εκδρομών

Το θέμα της τηλεργασίας, η αναστολή σχολικών εκδρομών και δραστηριοτήτων, η αναστολή των παρουσιάσεων των εφέδρων μέχρι και τον Φεβρουάριο και η αυστηροποίηση των ελέγχων στις πύλες εισόδου είναι μεταξύ όσων θα τεθούν από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έξαρση της πανδημίας και η αυξητική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού που καταγράφονται σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, επειδή λαμβάνονται πολλά αιτήματα σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση εκδηλώσεων, το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται επίσης να λάβει πολιτική απόφαση σε σχέση με το θέμα αυτό.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, αρμόδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως δεν συζητήθηκε ένα τέτοιο θέμα στην παρούσα φάση, ωστόσο ο Υπουργός Υγείας ζήτησε τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα αυτό «για να γνωρίζει τι μπορεί να κάνει εάν επιδεινωθούν τα πράγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο τραπέζι υποχρεωτική άδεια και αποκοπή μισθού στους ανεμβολίαστους σε σώματα ασφαλείας και νοσοκομεία

Η ίδια πηγή ξεκαθάρισε επίσης πως μέχρι στιγμή δεν έχει συζητηθεί ζήτημα ενός νέου lockdown.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Υγείας δήλωσε τη Δευτέρα, έπειτα από σύσκεψη που είχε με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, ότι συμφωνήθηκε με τους ειδικούς «να έχουμε υποχρεωτικό έλεγχο με PCR σε όλα τα αεροδρόμια της Κύπρου. Επίσης θα έχουμε έλεγχο PCR και Rapid τεστ σε όλες τις εισόδους, λιμάνια, μαρίνες, ενώ θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα στα οδοφράγματα», ανέφερε

Όσον αφορά τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε πως η εισήγηση των ειδικών που θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο και για την είσοδο να χρειάζεται η προσκόμιση αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου με ισχύ 48 ωρών, τόσο για εμβολιασμένους, όσο και για ανεμβολίαστους.

Για το θέμα της τηλεργασίας, ο κ. Χατζηπαντέλας ανέφερε πως τέθηκε από ορισμένους ειδικούς και είναι ένα θέμα που θα τεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε ερώτηση εάν η εισήγηση για εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών θα οδηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως «δεν θα πάει αυτή τη βδομάδα, θα αναμένουμε πρώτα να δούμε πότε θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια και μετά θα οδηγηθεί ενώπιον Υπουργικού Συμβουλίου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ήπια δόση μέτρων για να μην φέρει… παρενέργειες-Ο προβληματισμός επιστημόνων

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo