BINTEO: Φωνές, αναβρασμός και αποδοκιμασίες έξω από τη Βουλή από διαμαρτυρόμενους

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον τομέα της παιδείας, με τους γονείς που αντιδρούν στα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από τη Δευτέρα στα σχολεία, να μην κάνουν πίσω. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται σε όλη την Κύπρο και αυτή τη φορά η μεγάλη διαμαρτυρία της πρωτεύουσας έχει μεταφερθεί έξω από το Συνεδριακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με ωρολογιακή βόμβα μοιάζει η παιδεία, τραβούν κι άλλο το σχοινί οι γονείς

Συγκεκριμένα, οι Ενωμένοι Γονείς, μαζεύτηκαν από τις 9:00 το πρωί έξω από το κτίριο του Συνεδριακού, όπου στεγάζονται οι συνεδρίες και εργασίες της Βουλής των Αντιπροσώπων, για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στα μέτρα. Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής έθεσε στο τραπέζι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία.

Έξω από το Συνεδριακό, έσπευσε και ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ στήθηκαν και κιγκλιδώματα στην είσοδο, για περισσότερη προστασία. Μαζί με τους διαδηλωτές, υπάρχουν και παιδιά, τα οποία για ακόμη μία μέρα δεν πήγαν στο σχολείο τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταπέλτης η Μιχαηλίδου για γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Οι γονείς και οι μαθητές έχουν μαζί τους πανό, στα οποία έγραφαν τα συνθήματά τους «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά», «Όχι στον εκβιασμό, ναι στην ελευθερία», «Όχι στον φασισμό της Ν.Τ.Π», ενώ φώναζαν «Δεν θα σας περάσει» και καλούσαν τους βουλευτές να βγουν έξω να τους μιλήσουν. Εξάλλου, φώναξαν και συνθήματα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «Νίκο παραιτήσου, εσύ και η Βουλή σου» και «Κάτω τα μέτρα, τα φασιστικά». «Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα», «Ναι στη Δημοκρατία, ναι στα ανθρώπινα δικαιώματα, Όχι στην νέα τάξη πραγμάτων» και «Όχι στον φασισμό της νέας τάξης πραγμάτων», έγραφαν άλλα πανό. 

Οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να γιουχαΐζουν την Βουλή και τους βουλευτές, φωνάζοντάς τους πουλημένους. Η ένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν αρκετά έντονη και για το λόγο αυτό, εκπρόσωποι της Αστυνομίας προέβησαν σε αυστηρές συστάσεις, ενώ έχουν παραταχθεί και βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Μάλιστα, κάποιοι γονείς ζήτησαν από την Αστυνομία που βρισκόταν στο σημείο, να εισέλθουν εντός του κτιρίου της Βουλής, ωστόσο δεν τους επιτράπηκε η είσοδος. Οι διαμαρτυρόμενοι ετοίμασαν και ένα υπόμνημα, το οποίο θέλησαν να παραδώσουν στην Πρόεδρο της Βουλής και στο οποίο αναφέρονταν στα μέτρα και ζητούσαν την κατάργησή τους.  

 

  

  

  

  

  

  

 

  

 

  

  

  

 

 

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πατέρας που αντιδρούσε στα μέτρα χτύπησε δασκάλους μπροστά σε μαθητές στη Λευκωσία

Εκ μέρους της Επιτροπής Παιδείας, βγήκε προς τους διαμαρτυρόμενους ο πρόεδρος της Επιτροπής, Παύλος Μυλωνάς, για να παραλάβει το υπόμνημά τους.

Στη θέα του κ. Μυλωνά, οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να φωνάζουν εκ νέου το σύνθημα «Κάτω τα χέρια απ' τα παιδιά μας». Ο κ. Μυλωνάς τους ανέφερε ότι θα αποδοθεί το υπόμνημα στην Πρόεδρο της Βουλής και κάλεσε τους γονείς να παραμείνουν ψύχραιμοι. Μία εκ των δύο μανάδων που θέλει να μπει εντός της Βουλής, εξέφρασε έντονα τη δυσαρέσκεια της. 

Με την αποχώρησή του κ. Μυλωνά, άρχισαν τα γιουχαΐσματα και οι αποδοκιμασίες. Στο μεταξύ, δύο μητέρες επιμένουν να εισέλθουν εντός της Βουλής, για να παραστούν στην συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξω από την ΠΟΕΔ οι διαμαρτυρόμενοι, φωνάζουν κατά δασκάλων-«Είσαστε πουλημένοι»

Οι διαμαρτυρόμενοι έδωσαν το λόγο εκ νέου στα παιδιά, τα οποία ανέφεραν «κάτω οι μάσκες» και «θέλουμε να αναπνέουμε οξυγόνο». Ανάμεσα στους διαδηλωτές, βρέθηκε και ένας ιερέας, ο οποίος ανέφερε ότι η Παναγία λυπάται, που φορούμε μάσκες. 

 

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα