Στο τραπέζι υποχρεωτική άδεια και αποκοπή μισθού στους ανεμβολίαστους σε σώματα ασφαλείας και νοσοκομεία

Νέα μέτρα, που στόχο έχουν να αυξηθούν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας και τα νοσοκομεία, μελετά το Υπουργείο Υγείας, το οποίο βρίσκεται σε διαβουλεύσεις και με τη Νομική Υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ήπια δόση μέτρων για να μην φέρει… παρενέργειες-Ο προβληματισμός επιστημόνων

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι φαίνεται ότι έχει τεθεί η πρόταση για υποχρεωτική άδεια και αποκοπή μισθού στους ανεμβολίαστους, που δουλεύουν σε σώματα ασφαλείας και νοσοκομεία. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας έχει ήδη στείλει το απαραίτητο αίτημα στη Νομική Υπηρεσία εδώ και μήνες και περιμένει την απάντηση από πλευράς Γενικού Εισαγγελέα, ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις.

Ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε πως είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι μία συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και του Γενικού Εισαγγελέα. Τόνισε, δε, ότι η διαβούλευση αυτή κρατά ίσως και αρκετούς μήνες, αφού ο υπουργός είχε αποστείλει το αίτημα εδώ και καιρό στη Νομική Υπηρεσία.

«Η απάντηση θα έρθει από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας. Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό κρατά η  διαβούλευση του υπουργού Υγείας και του Γενικού Εισαγγελέα. Είναι κάτι που εξετάζεται και όταν υπάρχουν οι απαραίτητες οδηγίες από πλευράς της, θα δοθούν στο Υπουργείο Υγείας που θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες».

Ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως σε όλες τις χώρες έχουν ληφθεί κάποια μέτρα γι’ αυτά τα πρόσωπα. «Η Κύπρος δεν έχει προχωρήσει σε τέτοιου είδους μέτρα και είναι γι’ αυτό που ζητήθηκε η συμβολή της Νομικής Υπηρεσίας».

Κληθείς να σχολιάσει ποιο είναι το πλάνο δράσης, σε περίπτωση που ο Γενικός Εισαγγελέας απαντήσει θετικά στο αίτημα αυτό, ο κ. Αθανασίου ξεκαθάρισε πως ακόμη δεν έχει καθοριστεί κάποιο πλάνο.

«Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει μόνο ο υπουργός Υγείας, αν υπάρξουν αποφάσεις από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας. Θα εφαρμοστεί μόνο όταν δοθούν οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία. Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τη Νομική Υπηρεσία και μετά θα ξεκινήσει συζητήσεις ο υπουργός Υγείας, για να καθοριστούν οι χώροι, που θα τεθεί κάτι τέτοιο σε εφαρμογή. Θα πρέπει να αφήσουμε να ωριμάσει αυτή η συζήτηση. Είναι κάτι που εξετάζει ο υπουργός Υγείας και πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος».

Δειτε Επισης

Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν