Με ωρολογιακή βόμβα μοιάζει η παιδεία, τραβούν κι άλλο το σχοινί οι γονείς

Δεν φαίνεται να καθαρίζουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από την παιδεία, με την κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι και να μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα, έτοιμη να εκραγεί. Οι γονείς που είχαν εκφράσει την αντίδρασή τους στα μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ, συνεχίζουν να αντιδρούν και να πραγματοποιούν διαμαρτυρίες. Αυτή τη φορά η διαμαρτυρία έχει μεταφερθεί στην Αγλαντζιά, έξω από το Συνεδριακό, την ίδια ώρα που μέσα, η Επιτροπή Παιδείας θα ενημερωθεί για την τήρηση των πρωτοκόλλων στα σχολεία και θα θέσει όλα τα θέματα που υπάρχουν, στο τραπέζι.

Οι γονείς, για ακόμη μία μέρα, θα βγουν στους δρόμους, τραβώντας ακόμη περισσότερο το σχοινί, συνεχίζοντας να αντιδρούν στα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ στα Δημοτικά Σχολεία. Αυτή τη φορά, μαζεύονται έξω από το Συνεδριακό, όπου συνεδριάζουν οι περισσότερες επιτροπές της Βουλής και δηλώνουν έτοιμοι για όλα. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές ότι θα πάρουν μαζί τους όσα περισσότερα παιδιά μπορούν, για να μετατρέψουν το Συνεδριακό σε παιχνιδότοπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταπέλτης η Μιχαηλίδου για γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Πάντως, την ώρα που θα πραγματοποιείται η εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Συνεδριακό, εντός η Επιτροπή Παιδείας, θα συνεδριάζει, με σκοπό να ενημερωθεί για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί. Μάλιστα, οι βουλευτές, με στόχο την ομαλή λειτουργία των σχολείων, ενδεχομένως να παίξουν το ρόλο του πυροσβέστη, για να κατευναστούν τα πνεύματα.

«Θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε ως πομπός μηνυμάτων. Θα έρθει στην Επιτροπή η Συμβουλευτική Επιτροπή, θα μας εξηγήσει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις μάσκες. Έχουμε ακούσει ένα πατέρα να λέει “το παιδί θα είναι 5,5 ώρες με τη μάσκα”. Θέλουμε να μάθουμε αν υπάρχει κάποια διαδικασία για να πει ένας εκπαιδευτικός στο παιδί να κατεβάσει τη μάσκα στο διάλειμμα και να μην πλησιάζει τα άλλα παιδιά. Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα, για να δείξουμε ότι υπάρχουν θέματα που πρέπει να συζητηθούν», εξήγησε στον REPORTER ο πρόεδρος της Επιτροπής, Παύλος Μυλωνάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πατέρας που αντιδρούσε στα μέτρα χτύπησε δασκάλους μπροστά σε μαθητές στη Λευκωσία

Η Επιτροπή Παιδείας, ουσιαστικά, θα μελετήσει το πόσες ώρες φορούν τα παιδιά τη μάσκα τους μέσα στην τάξη και θα υπάρχει το ενδεχόμενο να την αφαιρούν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, μετά από επιτήρηση των δασκάλων. Την ίδια ώρα, αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι και το θέμα των παιδιών της ειδικής εκπαίδευσης και τα παιδιά που έχουν νευρολογικά προβλήματα, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει διαφορετικός τρόπος για να ελέγχονται.

«Θα ακούσουμε τις απόψεις των γονιών, θα ακούσουμε τις απόψεις των εκπαιδευτικών για να δούμε αν υπάρχει κάτι που δεν γίνεται ή κάτι που μπορεί να γίνει, ώστε να καταλήξουμε κάπου. Θα καταθέσουμε κι εμείς, ως επιτροπή τις απόψεις μας. Αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να βάλουν μάσκα. Τι θα γίνει; Θα κάνουν εξ αποστάσεως δύο εβδομάδες; Πόσα είναι σε κάθε τάξη; Μπορούν να μείνουν στο σπίτι, για δύο εβδομάδες που είναι σε ισχύ τα σκληρά μέτρα; Αυτά θα συζητήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξω από την ΠΟΕΔ οι διαμαρτυρόμενοι, φωνάζουν κατά δασκάλων-«Είσαστε πουλημένοι»

Από πλευράς του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Καυκαλιάς υπέδειξε άλλο ένα θέμα που πρέπει να τεθεί στο τραπέζι και αφορά την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και δεν είναι άλλο από τις σχολικές διαδρομές, αφού μέσα στα λεωφορεία μπαίνουν όλοι οι μαθητές μαζί, από όλες τις τάξεις του σχολείου.

«Με αυτό τον τρόπο, όταν τσουβαλιάζουμε όλους τους μαθητές, δεν ακυρώνονται σε ένα βαθμό, όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για τα σχολεία; Έχουμε μαθητές από διαφορετικά σημεία, που μπαίνουν όλοι μαζί στο λεωφορείο».

Όσον αφορά στις αντιδράσεις που υπάρχουν για τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ, ο κ. Καυκαλιάς εξέφρασε την άποψη ότι το Υπουργείο και η Κυβέρνηση έπρεπε να προσεγγίσουν τους μαθητές και τους γονείς, μέσα από ενημερωτικό υλικό ή κάποια προγράμματα, πριν εκδοθούν τα διατάγματα.

Στο Υπουργικό ο Προδρόμου με τις απόψεις των γονιών

Στο μεταξύ, οι οργανωμένοι γονείς βρίσκονται με το ενδιαφέρον στραμμένο προς το Προεδρικό, αφού την ερχόμενη Πέμπτη, ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να θέσει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και των υπόλοιπων υπουργών, τους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους για τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ.

Μάλιστα, θα αναμένουν να δουν κατά πόσο θα υπάρξει η οποιαδήποτε διαφοροποίηση στα μέτρα, ώστε να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις και τρόπους αντίδρασης για το θέμα, αφού μετά την ανάκληση της απόφασης για αποχή μίας διδακτικής ώρας τη Δευτέρα, είχαν αποφασίσει να μην λάβουν μέτρα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας