Αναλαμβάνει δράση η Επ. Παιδείας, στο μικροσκόπιο η αποκοπή χορηγιών σε αθλητές

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, με το θέμα των χορηγιών των αθλητών που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Επιτροπή Παιδείας αναλαμβάνει χρέη… διαιτητή και θέτει υπό το μικροσκόπιό της το ζήτημα.

Η αποκοπή των χορηγιών σε πρωτοκλασάτα ονόματα, που έχουν κάνει την Κύπρο γνωστή ανά το παγκόσμιο, μέσα από τα επιτεύγματά τους στον αθλητισμό, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των αθλητικών παραγόντων και την κατακραυγή από την κοινωνία. Ο ένας μετά τον άλλο αθλητή πυροβολούσε εναντίον της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έσπευσε να βρει εναλλακτικούς τρόπους, για να στηρίξει τους αθλητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά το σάλο επιχειρεί να τα μαζέψει η ΚΟΕ-Η εναλλακτική πρόταση στους αθλητές

Η Επιτροπή Παιδείας, ως η πλέον αρμόδια επιτροπή για να ασκήσει έλεγχο στα τεκταινόμενα στον τομέα του αθλητισμού αποφάσισε να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της, Παύλος Μυλωνάς στον REPORTER, θέλει να ενημερωθεί για το θέμα, από τους επηρεαζόμενους αθλητές και τους προπονητές, καθώς επίσης και από την ΚΟΕ και το σκεπτικό πίσω από την απόφαση.

Έτσι, την πύλη του Συνεδριακού, όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Παιδείας, περνούν οι αθλητές που έχουν επηρεαστεί, μεταξύ των οποίων ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, η Ελένη Αρτυματά, ο Απόστολος Παρέλλης, η Άντρη Ελευθερίου, ο Γιώργος Αχιλλέως, ο Παύλος Κοντίδης, ο Μάριος Γεωργίου και ο Δημήτρης Κωνσταντίνου. Εξάλλου, στην Επιτροπή θα βρεθούν, επίσης, προπονητές, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού και εκπρόσωποι από τις ομοσπονδίες.

Είναι η πρώτη φορά που καλούνται στην Βουλή όλοι οι εμπλεκόμενοι, για να ενημερώσουν τους βουλευτές, οι οποίοι πρέπει να δημιουργήσουν άποψη, έχοντας όλα τα δεδομένα μπροστά τους. Στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί το ζήτημα για όλες τις χορηγίες, όχι μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ώστε να καταλήξουν στο τι χορηγίες υπάρχουν, ποιες παίρνουν οι αθλητές, τι διαφορά έχει η κάθε χορηγία και από που καταβάλλεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πήραν τον πήχη όσο πιο ψηλά, για να τον ρίξουν οι ίδιοι που τους συνεχάρησαν...  

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Καυκαλιάς, ανέφερε πως ουσιαστικά θέλουν να εξετάσουν και να αντιμετωπίσουν σφαιρικά το όλο θέμα με τις αποκοπές, ειδικά μετά και τις συναντήσεις που είχαν με διάφορους αρμόδιους, αθλητές και κόσμο του αθλητισμού.

«Είναι το θέμα με την ανάπτυξη των υποδομών και είναι μία σημαντική παράμετρος τα γήπεδα, οι αθλητικοί χώροι για τις προπονήσεις, τα θέματα με τους προπονητές και τους φυσιοθεραπευτές, γυμναστές. Αυτά είναι ζητήματα παράμετροι που θέλουμε να θέσουμε στο τραπέζι για να δούμε πως λειτουργεί το σύστημα».

Αναφορικά με το ζήτημα της οικονομικής στήριξης των αθλητών, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξουν κάποια σαφή κριτήρια, που να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των αθλητών και να είναι εκ των προτέρων γνωστά.

«Όλα αυτά τα ζητήματα μας απασχολούν και θέλουμε να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση για να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο και μία ολοκληρωμένη πολιτική που να απαντά σε όλα αυτά και να μην οδηγούμαστε σε αυτά που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες και όλοι να εκφράζουμε τη λύπη μας για τον τρόπο που εξελιχθήκαν τα πράγματα και χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση να κοπούν αυτές οι χορηγίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»
Τις προτάσεις του ΚΥΣΑΤΣ για ενίσχυση διαδικασίας αναγνώρισης σπουδών αναμένει η Βουλή