Πατέρας που αντιδρούσε στα μέτρα χτύπησε δασκάλους μπροστά σε μαθητές στη Λευκωσία

Μαινόμενος πατέρας, ο οποίος αντιδρούσε στα μέτρα που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση στους μαθητές Δημοτικού και τέθηκαν σε ισχύ, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων, μπούκαρε σε σχολείο και επιτέθηκε στη Διεύθυνση και εκπαιδευτικούς, μπροστά στα μάτια, μάλιστα, των μαθητών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιθέσεις, απειλές και βρισιές εναντίον δασκάλων για τα μέτρα-«Θα φέρω όπλο…»

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, το περιστατικό σημειώθηκε σε ένα σχολείο της Λευκωσίας και συμπεριλαμβάνεται στα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, κατά την διάρκεια της ημέρας. Συγκεκριμένα, ο πατέρας έχοντας τις δικές του απαιτήσεις, μπούκαρε μέσα στο σχολείο και προκαλούσε ανησυχία, αφού ήταν έντονος στις αντιδράσεις του, για τα νέα μέτρα. 

Σε κάποια στιγμή, η κατάσταση ξέφυγε όταν ο γονιός επιτέθηκε και χτύπησε τον διευθυντή του σχολείου και άλλους δασκάλους, που είχαν σπεύσει στο σημείο, για να εξομαλύνουν την κατάσταση. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Αστυνομία, η οποία έσπευσε αμέσως στο σχολείο, ώστε να λήξει το θέμα. Λόγω της εκρηκτικής αυτής κατάστασης, μέλη της Δύναμης επισκέφθηκαν και σήμερα τη σχολική μονάδα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μυρίζει μπαρούτι η Παιδεία-Εκρηκτικό κλίμα, χωρισμένοι σε στρατόπεδα οι γονείς

Ο κ. Χαραλάμπους τόνισε πως το περιστατικό, δυστυχώς, σημειώθηκε μπροστά σε μαθητές του σχολείου. Το κλίμα που επικρατεί στο σχολείο είναι ανησυχητικό και επικρατεί μία έγνοια και αναστάτωση. «Προσπαθούμε ως ΠΟΕΔ, με ψυχραιμία να καταγράψουμε τα περιστατικά. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία γονιών και μαθητών συμπεριφέρθηκαν σωστά, παρά τις όποιες αντιδράσεις που μπορεί να είχαν. Θα έχουμε συνάντηση και με τους οργανωμένους γονείς, για να δούμε πως μπορεί να εξομαλυνθεί η κατάσταση που επικρατεί». 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ έχει ορίσει έκτακτη σύσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη, κατά την οποία θα θέσουν επί τάπητος την κατάσταση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξανά έξω από το Υπ. Παιδείας γονείς και μαθητές-«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία»

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το εν λόγω περιστατικό, αναστάτωση σημειώθηκε και σε άλλα σχολεία, σε όλη την Κύπρο, αφού γονείς που αντιδρούσαν στα μέτρα, απειλούσαν διευθύνσεις και ύβριζαν εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, σε μία περίπτωση, γονιός φαίνεται να είπε σε διευθυντή «εν να φέρω το όπλο». Τα περιστατικά αυτά ήταν μεμονωμένα και σε μικρό αριθμό. 

«Δεν θα γίνουν ανεκτές απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών και παιδιών» 

Η ΠΟΕΔ και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης καταδικάζουν απερίφραστα τις απειλές και υβριστικές συμπεριφορές, που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες, στις σχολικές μας μονάδες, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσα.

Οι Οργανώσεις δηλώνουν, επίσης, την αποφασιστικότητά τους να σταθούν δίπλα στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, στηρίζοντάς τους με κάθε δυνατό τρόπο.

«Σε περίπτωση που τέτοιου είδους συμπεριφορές επαναληφθούν, οι δύο Οργανώσεις θα εξετάσουν μέτρα αντίδρασης. Οι εκπαιδευτικοί και οι διευθύνσεις των σχολείων σε καμία περίπτωση δεν αποφασίζουν για τα μέτρα και δεν πρέπει να είναι οι αποδέκτες των παραπόνων και των διαφωνιών έναντι των συγκεκριμένων μέτρων. Οποιαδήποτε παράπονα ή διαφωνίες θα πρέπει να απευθύνονται στα συναρμόδια Υπουργεία», προσθέτουν.

Καλούν, παράλληλα, όλους να σεβαστούν τον χώρο του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως τα παιδιά, τα οποία θα πρέπει να μείνουν μακριά από την όποια διαφωνία ή αντίδραση.

«Ζητούμε από όλους αυτοσυγκράτηση και αναμένουμε τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι στα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινά μάχη κατά του κορονοϊού μέσα στις σχολικές αίθουσες. Καλούμε το ΥΠΠΑΝ να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να προστατέψει τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του σχολείου από τέτοιου είδους φαινόμενα», σημειώνουν.

Αναφέρουν, επίσης, ότι «η προσπάθεια όλων μας είναι να παραμείνουν τα σχολεία μας ανοικτά, με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών σε περιβάλλον ασφάλειας».

«Προς αυτή την κατεύθυνση δηλώνουμε την ετοιμότητά μας ως Οργανώσεις για συμμετοχή σε διάλογο με τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις, υπό τις περιστάσεις, με στόχο να μην αποκλειστεί κανένα παιδί από την εκπαίδευση», καταλήγουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Μικροεπεισόδια ανάμεσα σε Σύρους και Ε/κ στο κέντρο της Πάφου-Ζημιές στη δομή ανηλίκων
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»