Δευτέρα 16 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα μέτρα λόγω Όμικρον στα κατεχόμενα-Τι ισχύει στα οδοφράγματα

  29/11/2021 19:46
Νέα μέτρα λόγω Όμικρον στα κατεχόμενα-Τι ισχύει στα οδοφράγματα

Νέα μέτρα λόγω Όμικρον στα κατεχόμενα-Τι ισχύει στα οδοφράγματα

  29/11/2021 19:46

Ο αριθμός των εμβολιασμένων με τουλάχιστον τη μία δόση κατά της Covid-19  ανήλθε στις 284.397 (74,45%) και ότι 276.126 άτομα (ποσοστό 72,28%) ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τον «υπουργό υγείας», Αλί Πιλλί. 

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Πιλλί είπε ότι 80.804 άτομα εμβολιάστηκαν και με την τρίτη δόση και έτσι ο αριθμός των εμβολιασμών που έγιναν ανήλθε στις 619.626.

Σημειώνοντας ότι έχουν ικανοποιητικό αριθμό εμβολίων, ο κ. Πιλλί κάλεσε το κοινό να εμβολιαστεί αφού το εμβόλιο είναι το σημαντικότερο όπλο κατά της πανδημίας, όπως είπε, σημειώνοντας ότι 15 από τα 23 άτομα που βρίσκονται στην μονάδα εντατικής θεραπείας δεν έχουν κάνει την αναμνηστική τους δόση παρά το γεγονός ότι πέρασαν τρεις μήνες από τότε που έκαναν την δεύτερη δόση. Ανέφερε ότι 8 ασθενείς στην μονάδα εντατικής θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι και 9 είναι διασωληνωμένοι. 

Στο μεταξύ, νέα μέτρα τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ σύμφωνα με τις αποφάσεις της «ανώτατης επιτροπής» λοιμωδών νοσημάτων του «υπουργείου υγείας». Όπως αναφέρεται, όλοι όσοι θα εισέρχονται στα κατεχόμενα από το εξωτερικό θα πρέπει να συμπληρώνουν ψηφιακό έντυπο 72 ώρες πριν το ταξίδι τους. Το ψηφιακό πιστοποιητικό θα ισχύει για άτομα 6 ετών και άνω.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον δύο δόσεις ή με μία στην περίπτωση του Johnson & Johnson δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους. Τα άτομα αυτά θα μπορούν να εισέρχονται σε υπεραγορές, καταστήματα, «κυβερνητικά» γραφεία, τράπεζες και ανοικτούς αθλητικούς χώρους με επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος τεστ PCR που έγινε τις τελευταίες 72 ώρες. 

Από τις 6 Δεκεμβρίου, θα ακυρώνεται το AdaΡass ατόμων που έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις των εμβολίων της Pfizer/BionTech, AstraZeneca και Moderna και παρήλθαν 6 μήνες από την δεύτερη δόση τους, ατόμων που εμβολιάστηκαν με το CORONAVAC και πέρασαν τρεις μήνες από την δεύτερη δόση τους και ατόμων που εμβολιάστηκαν με το Johnson & Johnson και πέρασαν τρεις μήνες από τον εμβολιασμό τους.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι λόγω της μετάλλαξης Όμικρον απαγορεύεται η έλευση ατόμων από 6 χώρες της Αφρικής, Μποτσουάνα, Λεσότο, Μοζαμβίκη, Νότιο Αφρική, Ζιμπάμπουε και το Βασίλειο του Εσουατίνι. Επανέρχεται ακόμη το μέτρο της καραντίνας για ανεμβολίαστα άτομα από χώρες που ανήκουν στην πορτοκαλί και κόκκινη κατηγορία. Για όσους έρχονται από χώρες της κόκκινης κατηγορίας και είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν εκ των προτέρων αρνητικό PCR.

Επαναλαμβάνεται ότι οι διελεύσεις από την ξηρά για εμβολιασμένα άτομα θα γίνονται με αρνητικό τεστ αντιγόνου 7 ημερών και για τους μη εμβολιασμένους με αρνητικό τεστ αντιγόνου ή PCR 72 ωρών.

Για τις διελεύσεις ατόμων που μένουν στον Κάτω Πύργο ζητείται αρνητικό rapid ή PCR 7 ημερών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας