Καταδικάζουν τις απειλές κατά εκπαιδευτικών τα κόμματα

Καταδικάζουν τις απειλές κατά εκπαιδευτικών τα κόμματα, τα οποία διαμηνύουν πως τα μέτρα έχουν στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως «α υγειονομικά μέτρα που τέθηκαν από σήμερα σε εφαρμογή και στα σχολεία, έχουν ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την αναχαίτιση του κορωνοϊού».

Σημειώνει εξάλλου ότι «μια προσπάθεια στην οποία πριν και πάνω από όλα πρέπει να πρυτανεύσει η νηφαλιότητα και η ψυχραιμία, όπως το έχει πράξει μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και με θετικά αποτελέσματα».

Επισημαίνει ακόμα πως «σε αυτό το πλαίσιο είναι καταδικαστέες τόσο οι επιθέσεις που δέχτηκαν διευθυντές σχολείων από μικρή μερίδα γονέων καθώς φυσικά και η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Η βία δεν έχει θέση στα σχολεία αλλά και στην κοινωνία μας».

Από την πλευρά της, η ΔΗΠΑ αναφέρει πως «καλούμε την κοινωνία, σε ηρεμία, προβληματισμό και ψύχραιμη ανάγνωση των δεδομένων αλλά και της κρισιμότητας της κατάστασης».

Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, σημειώνουν «εκφράζουμε την έντονη αγωνία και ανησυχία μας για την πορεία διαχείρισης της πανδημίας και του τρόπου εφαρμογής των μέτρων προστασίας.  Καλούμε την κοινωνία, σε ηρεμία, προβληματισμό και ψύχραιμη ανάγνωση των δεδομένων που έχουμε πλέον ενώπιον μας αλλά και της κρισιμότητας της κατάστασης».

Υποδεικνύουν εξάλλου ότι «την ώρα που ολόκληρη η υφήλιος, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη νέα μετάλλαξη της πανδημίας, τύπου «Όμικρον» και ενώ η μία μετά την άλλη, οι χώρες κλείνουν τα σύνορα τους και εφαρμόζουν πολιτικές Lockdown προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού και τη συνεπακόλουθη κατάρρευση των συστημάτων υγείας τους, δεν είναι δυνατόν, εμείς στην Κύπρο, να προσποιούμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει γύρω μας και να αδιαφορούμε μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές».

Σημειώνουν ακόμα ότι «οφείλουμε να εμπιστευθούμε την επιστήμη και τις υποδείξεις των ειδικών. Η υιοθέτηση των μέτρων κατά της Covid-19, έχουν αποκλειστικό σκοπό και μόνο, την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου Παιδείας στη Λεμεσό και καλούμε την Αστυνομία, όπως εντοπίσει άμεσα τους δράστες και τους οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης».

Επίσης, αναφέρουν, «στεκόμαστε απέναντι στις όποιες ακραίες συμπεριφορές και επιθέσεις εναντίον των εκπαιδευτικών μας και καλούμε τις αρχές, όπως προστατεύσουν πλήρως, το Δημόσιο Σχολείο και τη Δημόσια Υγεία.  Καλούμε την πολιτεία, όπως προστατεύσει αποτελεσματικά τους μαθητές μας, οποίοι κατάντησαν να γίνονται μάρτυρες απαράδεκτων περιστατικών έντασης ή βίας, μεταξύ ενηλίκων στις σχολικές τους μονάδες».

 Τέλος, σημειώνουν ότι «οι αρμόδιες αρχές, οφείλουν να αντιληφθούν έγκαιρα τη σοβαρότητα της κατάστασης, να εκτιμήσουν ορθά τον κίνδυνο εξάπλωσης παρόμοιων συμπεριφορών και να προστατεύσουν την κοινωνία, από τις όποιες απόπειρες επιβολής αναρχίας και ανομίας».

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, στην ανακοίνωσή του, αναφέρεται πέραν των απειλών και στον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε έξω από το Υπουργείο Παιδείας στη Λεμεσό. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου Παιδείας στη Λεμεσό, που για καλή μας τύχη εν τέλει δεν εξερράγη. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι άκρως καταδικαστέες. Επιπλέον, καταδικάζουμε απερίφραστα και τα άτομα που προκάλεσαν επεισόδια και τραμπουκισμούς σε διάφορα σημεία της Κύπρου, κυρίως εναντίον εκπαιδευτικών. Η πρόκληση φόβου, η καταστροφή περιουσιών και ο τραμπουκισμός ως αντίδραση στα νέα μέτρα που λαμβάνονται για την αναχαίτηση της πανδημίας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά».

Όπως αναφέρουν «τα ίδια προσπάθησαν κάποιοι να κάνουν πριν λίγους μήνες στο συγκρότημα ΔΙΑΣ στη Λευκωσία και παρολίγον να θρηνήσουμε θύματα. Ας λειτουργήσουμε όλοι ψύχραιμα και να αφήσουμε την λογική και την σύνεση να πρυτανεύσει».

Τέλος σημειώνουν ότι «ο αληθινός εχθρός είναι η πανδημία και ο πανικός που προκαλεί η ανασφάλεια που προκαλεί. Ας συσπειρωθούμε όλοι μαζί για να την αντιμετωπίσουμε και να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη για τις επιλογές και πράξεις μας. Όλοι μαζί οφείλουμε να γίνουμε μια γροθιά και κρατήσουμε τον ιό μακριά από την κοινότητα. Δεν θέλει κανένας να επανέλθουν οι κατ’οίκον περιορισμοί και επιπλέον κρίση στην οικονομία μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας