Ανήλικοι πωλούσαν ναρκωτικά στα κατεχόμενα-Συνελήφθησαν επτά πρόσωπα

Διάταγμα 3ημερης κράτησης εξέδωσε το «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας εναντίον επτά προσώπων, 5 ανδρών και 2 γυναικών,, που συνελήφθησαν στην επιχείρηση «Βάλτος» της «αστυνομίας», κατά την οποία κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, αξίας 2,5 εκ ΤΛ περίπου.

Μεταξύ των υπόπτων μια 17χρονη και ένας 18χρονος. Στο «δικαστήριο» προέκυψε ότι η ανήλικη πωλούσε ναρκωτικά με την καθοδήγηση και εις γνώση του πατέρα και της μητέρας της. Ο τ/κ Τύπος κάνει σήμερα λόγο για σπείρα εμπόρων. Αναζητούνται άλλα 5 πρόσωπα.

Κατηγορούνται για εισαγωγή, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών. Η επιχείρηση έγινε στις 8.10 το πρωί της 27ης Νοεμβρίου από ειδική μονάδα της «υπηρεσίας καταπολέμησης ναρκωτικών» μετά από παρακολούθηση των υπόπτων, στην οικία της μεγαλύτερης σε ηλικία γυναίκας μεταξύ Νεάπολης και Κιόνελι στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Κατασχέθηκαν 1395 γραμμάρια ηρωίνης, εκατοντάδες χάπια μεθαφεταμίνες , 110 MDMA χάπια και 17 γραμμάρια σκόνη της ίδιας ουσίας.

Την ηρωίνη φέρεται να έφερε στα κατεχόμενα ο πατέρας ενός εκ των συλληφθέντων που  βρίσκεται στην Τουρκία και είναι μεταξύ των προσώπων που καταζητούνται.

Μιλώντας στην Κίπρις, η πρόεδρος της επιτροπής καταπολέμησης ναρκωτικών, Τεϊφιντε Τετζέλ Χατίπογλου δήλωσε πως κάθε μέρα που περνά ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται και οι περισσότεροι είναι στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 25 ετών. Ανέφερε επίσης ότι το 80-90% των ουσιών μεταφέρονται από τις ελεύθερες περιοχές.

Τον τελευταίο χρόνο, συνέχισε, για στήριξη μέσω του σχετικού προγράμματος κοινωνικο – ψυχολογικής στήριξης της επιτροπής, αποτάθηκαν πέραν των 400 ατόμων. Σημείωσε δε ότι μεταξύ των χρηστών αλλά και των εμπόρων βρίσκονται πλέον φοιτητές και ιδιαίτερα από τρίτες χώρες που έρχονται στα «πανεπιστήμια» των κατεχομένων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ