Επιθέσεις, απειλές και βρισιές εναντίον δασκάλων για τα μέτρα-«Θα φέρω όπλο…»

Δεν αποφευχθήκαν τελικά τα απαράδεκτα περιστατικά σε Δημοτικά σχολεία, σε όλες τις επαρχίες, με κάποιους γονείς να επιτίθενται και να απειλούν εκπαιδευτικούς και διευθύνσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χοντραίνουν οι αντιδράσεις... Εκρηκτικός μηχανισμός στο Υπ. Παιδείας της Λεμεσού

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, από το πρωί, μερίδα γονιών που διαμαρτύρονταν έξω από σχολεία, για τα μέτρα που τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ, προκαλούσαν ανησυχία, απειλώντας διευθύνσεις σχολικών μονάδων, ενώ σε μία περίπτωση γονιός επιχείρησε να επιτεθεί σε διευθυντή. Στις απειλές τους, ένας από αυτούς, μάλιστα, ανέφερε «θα φέρω το όπλο», ενώ άλλοι απειλούσαν να χτυπήσουν τους διευθυντές. 

Τα περιστατικά αυτά, παρατηρήθηκαν από μικρές ομάδες γονιών, σε διάφορα σχολεία στη Λευκωσία, Λεμεσό και την ελεύθερη Αμμόχωστο και είναι μεμονωμένα, αφού η πλειοψηφία των γονιών δεν αντέδρασε με αυτό τον τρόπο, όμως όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χαραλάμπους, δεν γίνονται αποδεκτά για κανένα λόγο. Η ΠΟΕΔ αναμένεται να συνεδριάσει και να εξετάσει τον τρόπο που θα αντιδράσει.

Σε ανάρτησή του, μάλιστα, ανέφερε πως είναι «αίσχος και ντροπή για κάποιους που θέλουν να ονομάζονται γονείς που ενδιαφέρονται δήθεν για την υγεία και το καλό των παιδιών τους. Έχουμε ενημερωθεί ως ΠΟΕΔ ότι μεμονωμένοι γονείς και μικρές ομάδες γονιών σε διάφορα σχολεία, διαφόρων Επαρχιών, προβαίνουν δυστυχώς σε απαράδεκτες ενέργειες και ακρότητες σε βάρος εκπαιδευτικών για το καλό των παιδιών τους!!! Συγκεκριμένα έχουν επιτεθεί ή/και έχουν απειλήσει διευθύνσεις σχολείων και εκπαιδευτικούς με βρισιές και χρήση σωματικής βίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωνές, διαμαρτυρίες, αποχές και στο βάθος μέτρα-Νέα δεδομένα στα Δημοτικά

Όπως σημείωσε, καλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων όπου παρατηρούνται ακραίες συμπεριφορές να ειδοποιούν άμεσα την αστυνομία, η οποία οφείλει άμεσα να ανταποκρίνεται.

Η ΠΟΕΔ, πρόσθεσε ο κ. Χαραλάμπους, θα παράσχει και νομική βοήθεια προς τους συναδέλφους εκεί και όπου απαιτείται. Θα εξεταστεί επίσης γενικότερα η κατάσταση και θα ληφθούν όσα μέτρα χρειάζονται για να προστατεύουν οι εκπαιδευτικοί και η ομαλή λειτουργία των σχολείων μας από τους ανεύθυνους, οι οποίοι θεωρούν ότι επειδή διαφωνούν με αποφάσεις της Κυβέρνησης, έχουν δικαίωμα να βρίζουν, να απειλούν και να επιχειρούν να χτυπήσουν εκπαιδευτικούς.

«Όλοι αυτοί που ενεργούν με αυτό τον τρόπο μπροστά μάλιστα στα παιδιά τους, δήθεν για το καλό τους, πρέπει να ντρέπονται και δεν πρόκειται να τους ανεχθούμε ούτε εμείς ούτε η κοινωνία γενικότερα. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει το Δημόσιο Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά από τις ακρότητες αυτής της μειοψηφίας ευτυχώς. Ευχαριστούμε την τεράστια πλειοψηφία των γονιών, οι οποίοι είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν με τα όποια μέτρα, έχουν συμπεριφερθει υπεύθυνα, πολιτισμένα και με σεβασμό στους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»