Οι λόγοι που έκαναν πίσω οι οργανωμένοι γονείς-«Δεν θα δεχθούμε να πληγούν μαθητές»

Τους λόγους που τους οδήγησαν στη λήψη της απόφασης για αποχή μίας ώρας και μετά στην απόσυρσή της, εξηγεί στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκαναν πίσω οι οργανωμένοι γονείς, ανακάλεσαν την απόφαση για αποχή

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά από την ολοκλήρωση της έκτακτης διαδικτυακής συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, αποφασίστηκε η ανάκληση της απόφασης για αποχή αύριο Δευτέρα 29.11.21 της πρώτης διδακτικής περιόδου από τις 7:45π.μ8:25π.μ. για τους πιο κάτω λόγους:

• Σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, το Σάββατο το απόγευμα, έχουν τεθεί οι θέσεις των Οργανωμένων Γονέων που είναι:

o η σύσταση της χρήσης της προστατευτικής μάσκας προς τα παιδιά, όπως γινόταν μέχρι σήμερα και όχι η υποχρεωτική χρήση της. Εισήγηση για χρήση της στο Β’ κύκλο. Στον Α’ κύκλο συστήνεται η καθημερινή καθολική θερμομέτρηση.

o Η διενέργεια των rapid-test, για όσους γονείς ΔΕΝ επιθυμούν να υπογράψουν το έντυπο συγκατάθεσης να μπορεί να γίνεται και σε άλλα κλινικά εργαστήρια ή Φαρμακεία (προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος). Για όλους τους υπόλοιπους να διεξάγεται στο σχολικό χώρο σε εβδομαδιαία βάση όπως ανακοινώθηκε ήδη από το ΥΠΠΑΝ μετά από γραπτή συγκατάθεση των γονέων του εκάστοτε μαθητή.

Ο Υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε να μεταφέρει τις παραπάνω εισηγήσεις την Τετάρτη 1/12/2021 στο προγραμματισμένο Υπουργικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι γονείς και λαμβάνουν αποφάσεις μετά τα νέα μέτρα

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία δηλώνει ότι απώτερος στόχος τον οργανωμένων γονέων είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και δεν θα δεχθούν να πληγούν τα δικαιώματα των μαθητών από οποιεσδήποτε αποφάσεις, σε σχέση με την εκπαίδευσή τους αλλά και την ευημερία τους στον σχολικό χώρο. «Θεωρούμε ότι η λήψη των αυστηρών αυτών μέτρων στα Δημοτικά Σχολεία, δεν δικαιολογείται από τον αριθμό των κρουσμάτων στα Δημοτικά Σχολεία και θα πρέπει να επανεξεταστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Νοείται ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού και ηλικιακής ομάδας. Θα πρέπει να ζητηθούν όχι μόνο οι απόψεις των επιδημιολόγων, αλλά και οι απόψεις των παιδαγωγών και ψυχολόγων για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για το καλύτερο των παιδιών μας».

Ο ψυχικός κόσμος των παιδιών και η απρόσκοπτη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να είναι η ύψιστη προτεραιότητα όλων μας, προστίθεται.

«Θεωρούμε τις παραπάνω εισηγήσεις μας, λογικές και εφαρμόσιμες αφού  πιστεύουμε ότι μπορούν να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων ενώ θα διαφυλάξουν ταυτόχρονα και την υγεία των παιδιών μας. Στόχος μας να παραμείνουν τα σχολεία μας ανοιχτά και ασφαλή. Τονίζουμε ότι το διαχρονικό μέλημα της Παγκύπριας είναι η ουσιαστική αξιοποίηση του διδακτικού χρόνου των παιδιών μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι οποιαδήποτε αντίδραση προς τις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τετάρτη από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα είναι στο επίπεδο γονέων και μόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων