Έκαναν πίσω οι οργανωμένοι γονείς, ανακάλεσαν την απόφαση για αποχή

Αλλαγή δεδομένων έφερε η νέα έκτακτη συνεδρία των οργανωμένων γονέων, αφού έκαναν ένα βήμα πίσω και ανακάλεσαν την απόφαση που είχαν πάρει για αποχή μίας διδακτικής περιόδου τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι γονείς και λαμβάνουν αποφάσεις μετά τα νέα μέτρα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής, είχε το απόγευμα νέα έκτακτη συνεδρία, η οποία διήρκησε πάνω από μία ώρα και αποφάσισε όπως ανακαλέσει την απόφαση που είχε πάρει το Σάββατο και καλούσε τους γονείς και τα παιδιά να απέχουν μία διδακτική ώρα από τα σχολεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι λόγοι που έκαναν πίσω οι οργανωμένοι γονείς-«Δεν θα δεχθούμε να πληγούν μαθητές»

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά από την ολοκλήρωση της έκτακτης διαδικτυακής συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, αποφασίστηκε η ανάκληση της απόφασης για αποχή αύριο Δευτέρα 29.11.21 της πρώτης διδακτικής περιόδου από τις 7:45π.μ8:25π.μ. για τους πιο κάτω λόγους:

• Σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, το Σάββατο το απόγευμα, έχουν τεθεί οι θέσεις των Οργανωμένων Γονέων που είναι:

o η σύσταση της χρήσης της προστατευτικής μάσκας προς τα παιδιά, όπως γινόταν μέχρι σήμερα και όχι η υποχρεωτική χρήση της. Εισήγηση για χρήση της στο Β’ κύκλο. Στον Α’ κύκλο συστήνεται η καθημερινή καθολική θερμομέτρηση.

o Η διενέργεια των rapid-test, για όσους γονείς ΔΕΝ επιθυμούν να υπογράψουν το έντυπο συγκατάθεσης να μπορεί να γίνεται και σε άλλα κλινικά εργαστήρια ή Φαρμακεία (προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος). Για όλους τους υπόλοιπους να διεξάγεται στο σχολικό χώρο σε εβδομαδιαία βάση όπως ανακοινώθηκε ήδη από το ΥΠΠΑΝ μετά από γραπτή συγκατάθεση των γονέων του εκάστοτε μαθητή.

Ο Υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε να μεταφέρει τις παραπάνω εισηγήσεις την Τετάρτη 1/12/2021 στο προγραμματισμένο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία δηλώνει ότι απώτερος στόχος τον οργανωμένων γονέων είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και δεν θα δεχθούν να πληγούν τα δικαιώματα των μαθητών από οποιεσδήποτε αποφάσεις, σε σχέση με την εκπαίδευσή τους αλλά και την ευημερία τους στον σχολικό χώρο. «Θεωρούμε ότι η λήψη των αυστηρών αυτών μέτρων στα Δημοτικά Σχολεία, δεν δικαιολογείται από τον αριθμό των κρουσμάτων στα Δημοτικά Σχολεία και θα πρέπει να επανεξεταστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Νοείται ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού και ηλικιακής ομάδας. Θα πρέπει να ζητηθούν όχι μόνο οι απόψεις των επιδημιολόγων, αλλά και οι απόψεις των παιδαγωγών και ψυχολόγων για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για το καλύτερο των παιδιών μας».

Η αρχική απόφαση των οργανωμένων γονιών δεν έκανε λόγω για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις σχολικές μονάδες, καθώς δεν ήθελαν να υπάρξει στοχοποίηση. Η απόφαση τους για μία ώρα αποχή είχε φέρει σφοδρές αντιδράσεις, με μία μεγάλη μερίδα γονιών να αναφέρει ότι θα πάρουν τα παιδιά τους στα σχολεία, ενώ δήλωναν ότι η Συνομοσπονδία δεν τους εκπροσωπεί. 

Από την άλλη πλευρά, οι αντιδράσεις των γονιών που είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους στα μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Τετάρτη εντείνονται, αφού μετά τις σημερινές και χθεσινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Λάρνακα, Πάφο και Λεμεσό, αναμένεται και αύριο να υπάρχει διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και τα επαρχιακά γραφεία, τις οποίες διοργανώνουν οι Ενωμένοι Γονείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας