Καρούσος: Η Κυβέρνηση στηρίζει ποικιλοτρόπως τα άτομα που χρειάζονται εξειδικευμένη φροντίδα

Η Κυβέρνηση στηρίζει ποικιλοτρόπως τα άτομα που χρειάζονται εξειδικευμένη φροντίδα, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αυτισμό «Smile Project» στη Σωτήρα.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αυτισμό «Smile Project» στη Σωτήρα προσφέρει έμπρακτα εξειδικευμένη φροντίδα  και εφαρμόζει καλές πρακτικές για στήριξη τόσο των ενήλικων ατόμων με αυτισμό όσο και των οικογενειών τους, είπε ο κ. Καρούσος.

Σημείωσε πως τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι εθελοντές που πλαισιώνουν το Σωματείο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου «Smile Project», προσφέρουν αφειδώλευτα την αγάπη και την εμπειρογνωμοσύνη τους και κατάφεραν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες έτσι ώστε τα άτομα με αυτισμό να διαπαιδαγωγούνται και να μπορούν να έχουν καλύτερες προοπτικές και συνθήκες στη ζωή τους.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αυτισμό «Smile Project», είπε ο κ. Καρούσος, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να καλύψει, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, ένα κενό που υπήρχε στην κοινωνία και να δώσει λύσεις σε υπαρκτά καθημερινά προβλήματα, τόσο για τα άτομα με αυτισμό όσο και για τις οικογένειες τους.  Ταυτόχρονα όμως, το Κέντρο κατάφερε να ενώσει τις φωνές των αυτιστικών ατόμων και των οικογενειών τους  και να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας δημιουργώντας μία κοινωνία φιλική για άτομα με αυτισμό, ανέφερε.

Τόνισε πως το «Smile Project» ενισχύει τις οποιεσδήποτε προσπάθειες εδραίωσης καλών πρακτικών για την ένταξη των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνία.  Επιπλέον, μία από τις προκλήσεις που είχε να διαχειριστεί ήταν να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και να μας μάθει να παρατηρούμε τη ζωή μέσα από την οπτική γωνία αυτών των ατόμων και των οικογενειών τους, επεσήμανε.

Η Κυβέρνηση, υπογράμμισε ο κ. Καρούσος, στηρίζει ποικιλοτρόπως τα άτομα που χρειάζονται εξειδικευμένη φροντίδα, και υποστηρίζει έμπρακτα τις οποιεσδήποτε συναφείς προσπάθειες που καταβάλλονται από ιδιώτες και οργανωμένους φορείς. 

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε, αναγνωρίζοντας το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται από το «Smile Project», το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θα συνδράμει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αυτισμό με μία χρηματική εισφορά, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης "για το θεάρεστο έργο που έχετε αναλάβει να διεκπεραιώσετε και αφορά το σεβασμό και αξιοποίηση των ιδιαίτερων αναγκών και ικανοτήτων του κάθε συνανθρώπου μας με αυτισμό".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9
Ειδική μέθοδος για διάγνωση οστεοπόρωσης στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Βλάβη προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην επαρχία Λάρνακας
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο ζητά η Επιτροπή Ενέργειας
Ολοκληρώθηκε η σύνταξη Νομοσχεδίου κατοχύρωσης των καλλιτεχνών και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση