Έντονος ο Αβραάμ Ηλία-«Είμαστε οι πιο κακομαθημένοι πολίτες του κόσμου...»

Μετά και τις αντιδράσεις των γονέων για τα μέτρα τα οποία λήφθηκαν από την Κυβέρνηση και ιδιαιτέρως για τη χρήση μάσκας στα δημοτικά σχολεία, ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, δρ Αβραάμ Ηλία, εκφράζει τη δική του άποψη. 

Όπως αναφέρει ο δρ. Αβραάμ,, «είναι με πολύ μεγάλο προβληματισμό που είδα τις έντονες αντιδράσεις του Συνδέσμου των Οργανωμένων Γονέων για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να συστήσει την επιβολή της χρήσης μάσκας από τα παιδιά του Δημοτικού. Ένα μέτρο, κατά τη γνώμη μου, απόλυτα δικαιολογημένο για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της Πανδημίας στο σχολείο. Είναι ευρέως γνωστό ότι η σωστή εφαρμογή της μάσκας σε ευρεία κλίμακα, αποτελεί το δεύτερο αποτελεσματικότερο όπλο μετά το εμβόλιο στη φαρέτρα αντιμετώπισης της Πανδημίας».

Επειδή, παρατηρείται τον τελευταίο καιρό μια αναζωπύρωση της Πανδημίας, προσθέτει, «και επέκτασής της και στους μαθητές, η μία χώρα μετά την άλλη από την Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη κλπ, συστήνει τη συστηματική εφαρμογή της μάσκας και στα παιδιά του Δημοτικού. Στην Κύπρο, λόγω της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων και της διάχυσης του ιού στον παιδικό πληθυσμό, πάρθηκε η επιβεβλημένη απόφαση της εφαρμογής της μάσκας από τα παιδιά του Δημοτικού. Θα ανέμενα επομένως από τους οργανωμένους γονείς να ακολουθήσουν μια πιο σοφή στάση. Θα ανέμενα από τους οργανωμένους γονείς σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν ανοιχτά τα σχολεία και να μην οδηγηθούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε κλείσιμο, με όλες τις δραματικές συνέπειες, να απαιτούσαν ακόμη πιο δραστικά μέτρα. Πρέπει να αντιληφθούν ότι τα σχολεία πρέπει να διατηρηθούν ανοιχτά με κάθε αντίτιμο. Πρέπει να αντιληφθούν ό,τι χωρίς μέτρα, όπως εξελίσσεται η κατάσταση, το κλείσιμο των σχολείων θα είναι αναπόφευκτο».

Αντ' αυτού, συνεχίζει ο δρ. Αβραάμ, «με έκπληξη, άκουσα τον Πρόεδρο του Συνδέσμου των Οργανωμένων Γονέων Δημοτικού, να καλεί τους γονείς και μαθητές σε αποχή από το σχολείο. Εύλογα κάποιος θα διερωτηθεί: μήπως είμαστε πολίτες της εξυπνότερης χώρας του κόσμου; θα έλεγα ίσως με βεβαιότητα, ό,τι είμαστε οι πιο κακομαθημένοι πολίτες του κόσμου».

Αντί οι Οργανωμένοι Γονείς να καλούν τα παιδιά τους σε θρησκευτική υπακοή και εφαρμογή των μέτρων της πολιτείας, καταλήγει ο δρ. Αβραάμ, «τα παροτρύνουν σε επανάσταση και ανυπακοή. Θέλω να πιστεύω, ό,τι ο Σύνδεσμος θα κάνει δεύτερες σκέψεις και θα αποσύρει την απόφαση του. Θέλω επίσης να πιστεύω ό,τι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των γονέων, οι οποίοι επιθυμούν να συνεχιστεί με κάθε θυσία η ομαλή εξέλιξη της σχολικής χρονιάς. Θέλω να πιστεύω ό,τι η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων, διδάσκουν στα παιδιά τους την έννοια της υπευθυνότητας, της σοβαρότητας και της αλληλεγγύης. Θέλω να πιστεύω ότι θα αντιδράσουν με τις παράλογες αυτές αντιδράσεις οι οποίες έχουν αρνητικές και μόνο επιπτώσεις και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών τους. Από την πλευρά μου θέλω επιστημονικά να τους διαβεβαιώσω ό,τι δεν υπάρχει καμία απολύτως αντένδειξη από τη σωστή χρήση της μάσκας στα παιδιά του Δημοτικού. Αντίθετα, τα οφέλη της στην προσπάθεια για περιορισμό της Πανδημίας, είναι τεράστια. Επομένως, όχι άλλη παραπληροφόρηση! Όχι άλλη φαιδρή γνώση! Έχουμε ζήσει αρκετά με τα εμβόλια. Δεν είναι δυνατόν να είναι αυτή η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων. Ναι, στη χρήση της μάσκας από τα παιδιά! Ναι, στην ομαλή λειτουργία του σχολείου...»

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις