Πέμπτη 27 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αποφάσισαν αποχή μία ώρα οι οργανωμένοι γονείς-Ενημερώνει Υπουργικό ο Προδρόμου

Φοινιώ Σάββα  27/11/2021 18:18
Αποφάσισαν αποχή μία ώρα οι οργανωμένοι γονείς-Ενημερώνει Υπουργικό ο Προδρόμου

Αποφάσισαν αποχή μία ώρα οι οργανωμένοι γονείς-Ενημερώνει Υπουργικό ο Προδρόμου

Φοινιώ Σάββα  27/11/2021 18:18

Αποχή μίας διδακτικής ώρας από τα μαθήματα είναι η απόφαση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ως αντίδραση στα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Στο μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας θα μεταφέρει τους προβληματισμούς και τις απόψεις των γονέων στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσηκωμός σχολείων, αντιδρά το ένα μετά το άλλο-Ποια ανακοίνωσαν ανυπακοή τη Δευτέρα

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, αφού έλαβε τις απόψεις των πέντε ομοσπονδιών, από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, αποφάσισε όπως το πρώτο μέτρο, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, προς τα μέτρα, είναι να καλέσει τα μέλη της σε αποχή μίας ώρας από τα μαθήματα, τη Δευτέρα το πρωί και να καλέσει τους γονείς και τα παιδιά να παραμείνουν εκτός σχολείων.

Την ίδια ώρα, όπως ανάφερε στον REPORTER ο πρόεδρος των οργανωμένων γονιών Δημοτικής, Σωτήρης Χριστοφή, η Συνομοσπονδία Γονέων αποφάσισε όπως να μην πραγματοποιήσει οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από σχολικές μονάδες. «Τα σχολεία δεν έχουν καμία ευθύνη και καλούμε τους γονείς να συμπεριφερθούν όπως αρμόζει σε ένα γονέα. Δεν θέλουμε τραμπουκισμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απορρίπτουν τα μέτρα για τα σχολεία οι γονείς της Λεμεσού-Ζητούν να γίνουν προαιρετικά

Ενημερώνει το Υπουργικό για τους προβληματισμούς γονέων ο Προδρόμου

Νωρίτερα, η Συνομοσπονδία Γονέων είχε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, έπειτα από δικό τους αίτημα, κατά την οποία ενημέρωσαν τον κ. Προδρόμου για τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους. Στο τραπέζι τέθηκαν όλα τα ζητήματα που είχε μαζέψει η Συνομοσπονδία, από όλους τους γονείς, ενώ κατέθεσαν και τις εισηγήσεις τους.

Από πλευράς του, ο υπουργός Παιδείας, αφού άκουσε τους προβληματισμούς των γονιών, τους ενημέρωσε ότι θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο, στην επόμενη συνεδρία του, για τους προβληματισμούς, αλλά και όσα άκουσε από τους γονείς.

Όπως υπέδειξε ο κ. Χριστοφή, θα περιμένουν ως Συνομοσπονδία να δουν αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στις αποφάσεις του Υπουργικού και σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται και η κλιμάκωση των μέτρων.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από διάφορους συνδέσμους

Πάντως, αρκετοί σύνδεσμοι γονέων είχαν εκδηλώσει την αντίθεσή τους με τα μέτρα, καθώς και να καλέσουν τους γονείς σε ανυπακοή την Δευτέρα. Το χορό των αντιδράσεων είχε ανοίξει ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ασγάτας, που κάλεσε τους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους σχολείο τη Δευτέρα. Επίσης ο Σύνδεσμος Γονέων Δερύνειας, θα κάνει διαμαρτυρία τη Δευτέρα στις 7:30, με τις πληροφορίες να φέρουν κι άλλους να προβαίνουν σε ανάλογες κινήσεις.

Εκτός αυτών, ο Σύνδεσμος Γονέων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Τραχωνίου, με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη διαφωνία του με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και θεωρεί ότι θα έπρεπε να παραμείνει προαιρετική, αφού θεωρεί ότι το μέτρο αυτό θα προκαλέσει προβλήματα στην εκπαίδευση. Ο Σύνδεσμος Γονέων, μάλιστα, κάλεσε τους γονείς, σε περίπτωση που δεν υπάρχει αλλαγή του διατάγματος εντός του Σαββατοκύριακου, τη Δευτέρα να δώσουν το παρών τους στη διαμαρτυρία, έξω από το σχολείο, από τις 7:30-8:30, καθώς επίσης και να μην δώσουν τη συγκατάθεσή τους, για τη διενέργεια τεστ, ενώ η προσέλευση των παιδιών να γίνει χωρίς μάσκα.

Από πλευράς του, ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων Β’ Δημοτικού Σχολείου Αυγόρου, εξέφρασε τη διαφωνία για τα νέα μέτρα και κάλεσε τους γονείς να συνοδεύσουν τα παιδιά στο σχολείο τη Δευτέρα. Σε περίπτωση που δεν επιτραπεί η είσοδος χωρίς μάσκα και αρνητικό rapid test, οι γονείς να αποχωρήσουν με τα παιδιά από το σχολικό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας