Απορρίπτουν τα μέτρα για τα σχολεία οι γονείς της Λεμεσού-Ζητούν να γίνουν προαιρετικά

Απορρίπτουν τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και αφορά στους μαθητές του Δημοτικού, οι οργανωμένοι γονείς της Λεμεσού, οι οποίοι ζητούν να γίνουν προαιρετικά. Την ίδια ώρα, δεν καλούν τους γονείς σε αποχή ή διαμαρτυρία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους, που απέστειλαν στην Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης και η οποία κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ομοσπονδία των Συνδέσμων Γονέων, των 87 δημοτικών σχολείων της επαρχίας Λεμεσού, έλαβε τις αποφάσεις της, μετά την έκτακτη συνεδρία που πραγματοποίησαν σήμερα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην χρήση μάσκας, οι γονείς αναφέρουν ότι θα πρέπει να είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική, καθώς θεωρούν ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας από παιδιά κάτω των δώδεκα ετών, δεν θα επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα, για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού, από την προαιρετική της χρήση, που γινόταν μέχρι σήμερα.

«Πιστεύουμε πως παιδιά αυτών των ηλικιών, ειδικότερα των μικρότερων τάξεων, δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιούν σωστά τη μάσκα, γιατί ζήσαμε και περιπτώσεις να γίνεται ανταλλαγή μεταξύ τους. Η συνεχόμενη χρήση της μάσκας θα δυσκολέψει τη διεξαγωγή του μαθήματος ποικιλοτρόπως. Τα παιδιά, ειδικότερα στις μικρότερες ηλικίες, νιώθουν έντονα το άβολο αίσθημα της δύσπνοιας και της μη ικανοποιητικής λήψης οξυγόνου».

Όσον αφορά στο θέμα των rapid test, οι γονείς Λεμεσού τονίζουν ότι η διενέργεια ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, θα πρέπει να γίνεται εκτός από τις κινητές ομάδες στο σχολικό χώρο και ιδιωτικά, σε εξωσχολικό χρόνο, καθώς και η διενέργεια να γίνεται με τη μέθοδο του σάλιου, που δεν είναι καθόλου επώδυνη για τα παιδιά.

«Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν ότι για τα μικρά παιδιά, η παρουσία γονέα σε ιατρικές παρεμβάσεις λειτουργεί θετικά και κατευνάζει τις οποιεσδήποτε ανησυχίες και γι’ αυτό τον λόγο, θα πρέπει το παιδί να έχει το ελεύθερο να επιλέξει που επιθυμεί θα διεξαχθεί η εξέταση (κλ. εργαστήριο, φαρμακείο κτλ) και να μην είναι υποχρεωτικό να υποβληθεί στην εξέταση στον σχολικό χώρο».

Το τρίτο σημείο της ανακοίνωσης αφορά στις φωτογραφίσεις, καθώς η ανακοίνωση είχε εκδοθεί πριν δοθούν οι διευκρινίσεις από πλευράς Κυβέρνησης και αναφέρει πως η χριστουγεννιάτικη φωτογράφιση θα πρέπει να επιτραπεί και να γίνει ατομικά, όπως έχει γίνει ξανά στο παρελθόν. «Εδώ μιλάμε για την ατομική φωτογράφιση και όχι την ομαδική. Πρέπει να διευκρινιστεί αυτό προς τον αρμόδιο υπουργό, γιατί πιθανόν τα μέτρα να δόθηκαν με βάση την ομαδική φωτογράφιση».

Η ομοσπονδία γονέων Λεμεσού ζήτησε, δε, από την Παγκύπρια Συνομοσπονδία να μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό τις έντονες ανησυχίες, τόσο των εκλελεγμένων ομοσπονδιών, όσο και όλων των υπόλοιπων γονιών που εκπροσωπούν, για την εφαρμογή των μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα και το τι προτίθεται να πράξουν για όσους γονείς επιλέξουν να μην πάρουν τα παιδιά τους στο σχολείο, για τους λόγους που υποστηρίζουν. «Ευελπιστούμε ότι το επόμενο 48ωρο είναι πολύ κρίσιμο στη λήψη σοβαρών και καθοριστικών αποφάσεων από την Πολιτεία και απευχόμαστε να εισέλθουμε και να ζήσουμε ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Η Ομοσπονδία Γονέων Λεμεσού, καταλήγοντας, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει πάρει οποιαδήποτε απόφαση για κλείσιμο σχολείων, ούτε έχει ζητήσει από τα μέλη της να μην πάρουν τα παιδιά τους σχολείο την ερχόμενη Δευτέρα και κάλεσε τους γονείς, αν δουν οποιαδήποτε ανακοίνωση ή κάτι άλλο σχετικό, να προβούν σε καταγγελία στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»