Διακοπή ταξιδιών από τη νότια Αφρική προτείνει η Κομισιόν λόγω της νέας μετάλλαξης

Την ενεργοποίηση του μέτρου «έκτακτου φρένου» για άρση των πτήσεων από την περιοχή της Νοτίου Αφρικής, ως προληπτική ενέργεια κατά της εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης του COVID-19 θα προτείνει η Κομισιόν.

Σε ανάρτηση της στο Twitter η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε πως η Κομισιόν «θα προτείνει, σε στενό συντονισμό με τα κράτη μέλη, την ενεργοποίηση του φρένου έκτακτης ανάγκης για διακοπή των αεροπορικών ταξιδιών από την περιοχή της νότιας Αφρικής λόγω της παραλλαγής B.1.1.529».

Σημειώνεται πως εκτός από τη Νότια Αφρική, η νέα παραλλαγή έχει εντοπιστεί επίσης στη γειτονική Μποτσουάνα, καθώς και στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, όπως τα μετέδωσε η ιστοσελίδα του BBC, έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί 77 κρούσματα της παραλλαγής στην επαρχία Γκαουτένγκ της Νοτίου Αφρικής, τέσσερα στην Μποτσουάνα και ένα στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο συνδέεται με ταξίδι από την Νότιο Αφρική. Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο η παραλλαγή να έχει εξαπλωθεί περισσότερο στον πληθυσμό.

Το “φρένο έκτακτης ανάγκης” (emergency brake) είναι ο μηχανισμός με τον οποίο τα κράτη μέλη μπορούν να εφαρμόσουν ταχέως προσωρινούς περιορισμούς στα ταξίδια προς την ΕΕ από τρίτες χώρες όπου η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώνεται ή όπου εξαπλώνεται παραλλαγή του COVID-19 που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Πηγη: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»