Οργισμένοι γονείς βγήκαν στους δρόμους με τα παιδιά τους για τα μέτρα (vid&pics)

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, με τους γονείς να εκφράζουν την αντίθεσή τους με τις αποφάσεις που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση.

Η Πρωτοβουλία Ενωμένων Γονέων Κύπρου, εξέφρασε με αυτό τον τρόπο σε όλες σχεδόν τις επαρχίες, την έντονη διαφωνία της με τα μέτρα, ενώ την ίδια ώρα αρκετοί γονείς είναι αυτοί που δεν πήραν τα παιδιά στους στα σχολεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας. 

 

 

Οι οργανωμένοι γονείς φώναξαν μεταξύ άλλων «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας». 

Παράλληλα, οι οργανωμένοι γονείς προανήγγειλαν και άλλες διαμαρτυρίες σε ώρες αιχμής σε κεντρικούς δρόμους, τις οποίες θα ανακοινώσουν τις επόμενες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέτρα ήταν δρακόντεια από την Αστυνομία, η οποία επέβλεπε την κατάσταση, χωρίς να χρειαστεί η επέμβασή της.

Δείτε φωτογραφίες από τη Λευκωσία: 

   

 

 

 

 

 

 

 

Για περισσότερο από δυο ώρες και κατά διαστήματα μέσα σε καταρρακτώδη βροχή, οργανωμένοι γονείς της Λεμεσού, καθώς και μαθητές , διαμαρτυρήθηκαν έξω από το επαρχιακό γραφείο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στη Λεμεσό, για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και «Πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή, ελεύθερη αναπνοή για κάθε μαθητή», οι διαμαρτυρόμενοι απέκοψαν και τις  τέσσερις λωρίδες, στις δυο κατευθύνσεις κυκλοφορίας της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ, ζητώντας την άρση των αποφάσεων που ανακοινώθηκαν χθες για τα δημοτικά σχολεία.

Οι «Ενωμένοι Γονείς», επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα τους διαμηνύοντας πως, χωρίς την έγκριση του γονέα, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για την υγεία των παιδιών και  πως το διάταγμα είναι παράνομο.

«Ζητούμε την ελευθερία των παιδιών μας και να επιστρέψει το χαμόγελο στο πρόσωπο τους», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, από τους διαμαρτυρόμενους

Την ίδια ώρα,  δήλωσαν αποφασισμένοι να επιστρέψουν τη Δευτέρα για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους, εάν δεν υπάρξει οποιαδήποτε θετική ανταπόκριση στα αιτήματα τους.

Λόγω της διαμαρτυρίας υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, καθώς δεκάδες οχήματα παρέμειναν για ώρα εγκλωβισμένα και σε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας της λεωφόρου.

Δείτε φωτογραφίες από τη Λεμεσό:

  

  

  

  

  

  

  

  

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών