Παρασκευή 12 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Διευκρινίσεις για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε χώρους μόνο για εμβολιασμένους

  25/11/2021 09:56
Διευκρινίσεις για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε χώρους μόνο για εμβολιασμένους

Διευκρινίσεις για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε χώρους μόνο για εμβολιασμένους

  25/11/2021 09:56

Εντός των επόμενων ωρών αναμένονται οι διευκρινίσεις του Υπουργείου Υγείας, για τα νέα μέτρα που ενέκρινε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, τα οποία έχουν προκαλέσει πολλές απορίες στους πολίτες, που έχουν σωρεία ερωτημάτων.

Ένα από αυτά που ξεκαθαρίστηκε είναι τι θα συμβαίνει με τους εργαζόμενους σε χώρους, όπου θα απαγορευθεί από τις 15 Δεκεμβρίου η είσοδος σε ανεμβολίαστους πολίτες. Όπως ανέφερε στον REPORTER ο σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε θέατρα, κινηματογράφους, χώρους εστίασης κ.λπ θα πρέπει να προσκομίζουν από την πρώτη Δεκεμβρίου για να προσέλθουν στην εργασία τους αρνητικό rapid τεστ 48 ωρών ή PCR 72 ωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι ισχύει για τα εξάχρονα που φοιτούν στην Προδημοτική-Ξεξαθαρίζει το σκηνικό

Τι ισχύει για εμπορικά κέντρα

Μία άλλη απορία που δημιουργήθηκε, είναι εάν θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι να εισέρχονται σε εμπορικά κέντρα. Η απάντηση είναι θετική και θα μπορούν να εισέρχονται, ωστόσο θα ισχύσει ότι και για τους άλλους χώρους εστίασης στα καφεστιατόρια που βρίσκονται εντός των εμπορικών κέντρων. Σε αυτά δηλαδή θα εισέρχονται, μόνο άτομα που είναι εμβολιασμένα.

Ερωτηθείς για τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο κ. Αθανασίου ανέφερε πως «από τη στιγμή που υπήρχαν οι εισηγήσεις των ειδικών, που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι υπάρχει έξαρση και αυξημένη διασπορά στην κοινότητα, έπρεπε να ληφθούν δραστικά μέτρα, κάτι το οποίο έπραξε η Κυβέρνηση για να αναχαιτιστεί η έξαρση και να αποτραπούν τα χειρότερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας